вівторок, 30 квітня 2024 р.

 

А Великдень на порозі

30 квітня у бібліотеці-філії №13 відбулася майстерка з виготовлення писанок методом декупажу, яку  приурочили до Великодня. Адже у кожній культурі святкування цього свята відзначається різноманітними традиціями та обрядами. Однією з найпопулярніших традицій українського народу є розписування писанок, яке символізує відродження природи та нове життя.


Одним з ключових аспектів майстер-класу було використання виключно натуральних матеріалів. Для створення писанок учасники використовували яйця, білок з яйця та двошарові серветки. Це дозволило не лише створити естетично привабливі писанки, але й зробило процес творчості безпечним та екологічно чистим.


Майстер-клас розпочався з короткого вступу в історію декупажу та його застосування у створенні писанок. Учасники мали можливість дізнатися про різноманітні техніки декупажу та переваги використання природних матеріалів у творчому процесі. Потім кожен отримав своє яйце та необхідні матеріали і розпочав створення своєї унікальної писанки.


Процес виготовлення писанок методом декупажу виявився захоплюючим та цікавим для наших учасників. Діти занурювалися у творчий процес, експериментували з візерунками, ділячись своїми ідеями та натхненням.


Таким чином, кожен, хто взяв участь у цьому заході, отримав не лише навички та знання, але й душевне задоволення від спільного творчого процесу.

Зав. бібліотеки-філії №13                              А. Панасюк

Немає коментарів:

Дописати коментар