РИБА ПІДВИЩУЄ РОЗУМОВІ ЗДІБНОСТІ
ДІТЕЙ
Згідно з дослідженнями, хороший нічний сон і вищий
рівень інтелекту в дітей можуть бути досягнуті шляхом вживання риби принаймні
один раз у тиждень.
Риба багата білком і корисними жирами, містить
вітаміни та мікроелементи, є відмінним джерелом омега-3 жирних кислот.
Дослідження показали, що цей вид кислот дуже корисний для здоров'я серця,
суттєво знижує ризик виникнення аритмії, рівень тригліцеридів у крові й
артеріального тиску. Омега-3 жирні кислоти також пов'язані з поліпшенням сну та
підвищенням інтелекту.
Згідно з результатами експериментів, діти у віці
9-11 років, які їли рибу не рідше ніж раз на тиждень, мали більш високі оцінки IQ і кращу якість сну в порівнянні з однолітками, які
вживали цей продукт рідко.
Дослідники вважають, що їхні висновки підтверджують
попередні результати, які пов'язують споживання омега-3 жирних кислот з кращою
якістю сну й інтелектом, а також надають додаткові докази користі риби для
здоров'я. Тож батькам, які дбають про фізичний і розумовий розвиток своєї
дитини, слід включити цей продукт у раціон своєї сім'ї. Вчені зазначають, що
включення риби в дієту дитини має відбуватися на ранньому етапі – починаючи з
дворічного віку. Хоча це можна робити і раніше, вже з 10 місяців. Важливо, щоб
риба була без кісток і дрібно порізана. Оскільки її запах і смак можуть
здатися дитині неприємними, треба, щоб малюк звикав до цього продукту з
раннього віку.
При підготовці статті був використаний матеріал з
газети «Батьки і діти».
Завідуюча бібліотекою-філією №13 Г. Недвецька
Немає коментарів:
Дописати коментар