Чому не можна задувати свічку
Якщо восени вам мало світла та тепла, варто запалити промінчик світла в оселі. Проте вам здається, що запах ароматичних свічок вивітрюється, щойно погасите полум 'я?
Кілька секретів, щоб насолоджуватися їх ароматом довго.
ü Обріжте гніт. Це треба робити перед кожним використанням – видаляти згорілий край. Так уникнете тління ґнотика, яке зазвичай і дає неприємний запах, коли задуваєте свічку.
ü Занадто довгий гніт – це ще й основна причина плям кіптяви на свічнику. Його вкорочення допоможе утримати полум'я під контролем,
ü Свічки не можна задувати, бо наступного разу до аромату приєднається запах тліючого ґнота. Можна накрити кришечкою, і полум'я саме згасне за кілька секунд без доступу кисню.
ü Якщо використовуєте ароматичну свічку під час сімейної вечері, переконайтеся, що вона не заглушить запах їжі.
ü Чи достатньо у вас свічок, щоб аромат міг заповнити кімнату? У великій вітальні може знадобитися 3–4 для створення стійкого запаху.
ü Завжди запалюйте свічку не менш ніж на годину, щоб парафін або віск підтанув, а для випаровування запаху олій було достатньо часу.
ü Запахи здатні створити потрібний настрій в оселі. «Утеплити» холодне приміщення можна завдяки ароматам кави, шоколаду, кориці та інших прянощів. Це можуть бути як ароматичні свічки, олії, так і продукти.
При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Порадниця».
Завідуюча бібліотекою-філією №13 Г. Недвецька
Немає коментарів:
Дописати коментар