четвер, 26 квітня 2018 р.

Урок-реквієм


«Чорна трагедія на кольоровій землі»



26 квітня – це день, коли всі ми повинні поставити перед собою питання: Хто я? Для чого я живу на світі? Як живу? Чи можу я допомогти людині, яка потребує допомоги? Адже сама природа зробила нам застереження, щоб ми не були байдужими та жорстокими, щоб постійно пам’ятали про те, що доля всього людства – це наше майбутнє.
Чорнобиль нагадав цілому світу, що в самому серці Європи живе великий народ. Світ спочатку почув слово “Чорнобиль”, а потім таке незвичне – “Україна”.
На відзначення 32-ої річниці Чорнобильської   трагедії та з метою осмислити   та   усвідомити масштаби трагічних подій, розбудити почуття відповідаль­ності перед наступним поколінням, виховувати глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього людства 26 квітня  учні 5-х класів ЗОШ №14 завітали до бібліотеки на  екологічний урок-реквієм «Чорна трагедія на кольоровій землі».




 На початку заходу всі присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто відійшов у вічність, а запалена свічка нагадувала всім про подвиг наших краян.
З цікавістю переглядали діти кадри хроніки тієї трагедії, звучали матеріали-свідчення тих страшних днів, вірші та пісні – це все  про страшну подію 1986 року.
«Гіркий запах Чорнобилю, що те­пер асоціюється в українців із небезпекою «мирного атому» назавжди увійшов у долю України, – наголосила наприкінці заходу класний керівник 5-Б класу Онистюк Наталія Олексадрівна.  
До заходу була оформлена книжкова виставка: «Полинове причастя України».
Ганна Недвецька, завідуюча бібліотекою-філією №13 

Немає коментарів:

Дописати коментар