Ромашка заспокоїть шлунок і сповільнить старіння
Улітку травники заготовляють ромашку лікарську – рослину, яка є не тільки
символом любові і краси, але також володіє неперевершеними лікарськими
властивостями.
Напевно, це одна із найпопулярніших рослин у скарбниці нетрадиційної
медицини. Вона застосовується "для лікування сотень захворювань. Навіть
сучасна медицина віддала належне ромашці, і на її основі виготовлено безліч
лікарських препаратів.
Ромашка сприяє нормалізації роботи травної системи, у хворих пропадає
відрижка і поліпшується обмін речовин. Вона є відмінним загоювальним і
антисептичним засобом. Протизапальні властивості ромашки стають кращі, якщо
використовувати її одночасно з деревієм і календулою. Настоянки з цих трав
сприяють розширенню судин і поліпшенню якості крові, а також підвищенню її
згортання.
Ромашку застосовують при метеоризмі. Настій із цієї рослини володіє
чудовим смаком і запахом. Для приготування відвару потрібно взяти кілька
столових ложок подрібнених сухих квітів ромашки, листя м'яти, фенхель, кмин і
корінь валеріани. Залити трави двома склянками окропу і дати настоятися, після
чого процідити настій. Приймати відвар потрібно по 100 мг вранці і перед сном.
Також ромашка стане незамінним засобом при безсонні. Для цього слід пити
перед сном ромашковий чай із медом. Уже через кілька днів настане поліпшення.
Крім цього, такий чай сприяє зменшенню мігрені і заспокоює нервову систему.
Ромашка та кож використовується для лікування бронхітів, ангін та інших захворювань дихальних шляхів.
Для цього шість столових ложок ромашки потрібно і перемішати з ї календулою і
подорожником, яких узяти по столовій ложці. Ложку суміші заварити у склянці
окропу і настоювати протягом трьох годин. Процідити і пити по одній чверті
склянки тричі на день.
Популярною є і ромашкова олія. Для її приготування свіжі квіти потрібно
залити оливковою олією так, аби вона покрила ромашку, і настоювати протягом
місяця. Тоді поставити на водяну баню на чверть години, охолодити, процідити і
перелити у чисту й суху посудину. Приймати по чайній ложці тричі на день при
болях у суглобах.
При підготовці статті був використаний матеріал з
газети «Батьки і діти».
Завідуюча бібліотекою-філією №13 Г. Недвецька
Немає коментарів:
Дописати коментар