пʼятниця, 18 листопада 2016 р.

Урок гідності



Урок гідності: «Вітчизна в серці» 
та книжкова виставка 
«Україна – територія гідності і свободи»

Боротьба не за щастя вже 
навіть іде – за життя!
Бо його забирають.
Нас Надія веде, нас ідея веде
За свободу до рідного краю.


«З листопада 2014 року в Україні відзначається день Гідності та Свободи   на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
Це свято було започатковане указом президента України Петра Порошенка 13 листопада 2014 року», – такими словами розпочала захід 18.11.2016р. з учнями 10 класу ЗОШ №14 до Дня Гідності і Свободи, завідуюча бібліотекою-філією №13 Г.Недвецька.
 Наприкінці листопада 2013 року відмова української влади від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом стала першопричиною виникнення наймасовіших за всю сучасну історію держави акцій протесту.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять героїв  Майдану та воїнів АТО, в скорботі схиляємо низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХI століття. 



18 листопада завітали до бібліотеки і шановні запрошені гості: мама двох синів військовослужбовців Тарасюк Ніна Олексіївна, військовослужбовець, учасник АТО, – Дмитро Пришко,  волонтери – Нащубська Любов Павлівна та Романюк Людмила Андріївна, полковник міліції у відставці, а нині також волонтер та учасник АТО – Ящук Іван Павлович. І всі вони ділилися з підлітками своїми враженнями від роботи, яку вони на даний час проводять в зоні бойових дій. Тарасюк Н., як мама,  ділилася своєю душевною раною, що в неї на серці, за своїх синів, за всіх синів України. Волонтері розповідали про сердечність всіх людей, які допомагають збирати продукти харчування та теплий одяг для наших воїнів.
 Захід розпочався з гімну України. Присутні почули та побачили багато фактів, подій, що відбуваються в нашій країні та вшанували хвилиною мовчання загиблих. Зворушлива презентація включила в себе кадри протесту Майдану, фотографії загиблих Небесної сотні та учасників АТО, звучали вірші, пісні за болючою темою.


«Прищеплювати любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України», – промовила наприкінці заходу мати синів учасників АТО – Н.Тарасюк.
Г.Недвецька, завідуюча бібліотекою-філією №13

Немає коментарів:

Дописати коментар