четвер, 10 листопада 2016 р.

Як подолати герпес?




Як можна в домашніх умовах подолати герпес?



З настанням холодів на губах одразу ж з’являються виразки.
Герпес на губах – вірусна хвороба, до якої схильні мільйони людей в усьому світі. Для її лікування слід однаково активно боротися як із зовнішніми, так і внутрішніми симптомами.
Існує безліч ефективних препаратів і народних засобів проти герпесу, які надають можливість шви­дко побороти інфекцію.
Часто герпес приносить своєму власникові лише косметичні незручності, проте в разі, якщо імуні­тет людини ослаблений, наявність вірусу може пе­рерости в серйозну проблему. Звісно, що можна спробувати подолати герпес народними способами.
СІК АЛОЕ
Розведіть 1 чайну ложку соку алое (також підійде сік каланхое) з 0,5 чайної ложки меду й пийте 1 раз на день перед вживанням їжі. Зріжте шматочок алое, очистіть шкірку й помістіть на ранку, закрі­пивши пластиром на 20 хвилин. Через 3 дні вірус відступить.
КУБИКИ ЛЬОДУ
Прикладайте лід до уражених ділянок шкіри на 20 секунд 2 3 рази на день. Оскільки вірус боїться низької температури, кубики льоду допоможуть ви­лікувати герпес на губах, підсушуючи ранки.
ДРІБНА СІЛЬ
Прикладайте до губ дрібну кухонну сіль три рази на добу. На ніч зробіть сольовий компрес, розчи­нивши ложку солі в 1/3 склянки води і змочіть в розчині марлю. Закріпіть компрес пластиром.
ЗУБНА ПАСТА
Нанесіть на уражену ділянку губи тонкий шар па­сти, зачекайте, поки вона підсохне, і змийте. Разом із зубною пастою поступово підсихають і виразки. Повторюйте процедуру до одужання. Якщо почати застосовувати пасту до виникнення бульбашок, вони так і не з'являться.
ВІДВАР РОМАШКИ
Настій слід пити під час герпесу й змащувати ним уражену шкіру губ. Залийте столову ложку трави склянкою окропу, закрийте і дайте настоятися як мінімум ЗО хвилин. Процідіть відвар, додайте до нього столову ложку спиртової настоянки пропо­лісу. Цим настоєм змочуйте виразки на губах і пий­те його двічі на день по столовій ложці.
СВІЖОЗАВАРЕНИЙ ЧАЙ
Заваріть чорний міцний чай, занурте в нього ват­ний тампон і прикладіть до вірусних виразок або бульбашок. Робіть процедуру 3 4 рази на добу до повного одужання.
ПОПІЛ ВІД ЗГОРІЛОГО ПАПЕРУ
Приготуйте мазь від герпесу на губах, змішавши 1/2 столової ложки меду, подрібнені 3 зубчики час­нику та столову ложку золи від згорілого паперу. Отриманою маззю змащуйте уражену вірусом шкі­ру двічі або тричі на добу.
ЦИБУЛИНА АБО ЗУБЧИК ЧАСНИКУ
Натирайте бульбашки або виразки на губах сто­роною зрізу. Краше проробляти процедуру перед сном, щоб уникнути неприємного запаху. Після цього змастіть губи медом або цинковою маззю.
СУМІШ ІЗ МЕДУ, РОЗЧИННОЇ КАВИ ТА БОРОШНА
Візьміть 5 грамів кави, по 10 грамів борошна та меду, 50 грамів кефіру і 2 пропущених крізь прес зубчики часнику. Ретельно перемішайте інгредієн­ти та нанесіть на виразки, залишивши мазь до виси­хання. Потім покрийте губи другим шаром мазі. Через півгодини змийте теплою водою. Герпес мине після декількох процедур.
ОБПАЛЕННЯ БУЛЬБАШОК РОЗІГРІТОЮ ЛОЖКОЮ
Нагрійте звичайну чайну ложку (можете викори­стовувати чашку з окропом) та прикладайте 3 – 5 разів на добу. На наступну добу симптоми вірусу пропадуть.
ЩО РОБИТИ ДЛЯ ЗАГОЄННЯ ШКІРИ ПІСЛЯ ХВОРОБИ
При правильно підібраному лікуванні період хво­роби становить в середньому 3 – 4 дні. Після цього в куточку або на самій губі залишається ранка. Для прискорення її загоєння необхідно використову­вати сік алое або каланхое, обліпихову або ялицеву олію. Зазвичай ранка затягується протягом тижня.

      При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Г. Недвецька, завідуюча бібліотекою-філією №13   

Немає коментарів:

Дописати коментар