середа, 23 листопада 2016 р.

Свічка плакала в скорботі


Урок-реквієм


Відкрийтесь, небеса!
 Зійдіть на землю
Всі українські села, присінки та хутори,
 Повстаньте всі, кому сказали: вмри!
 Засяйте над планетою, невинні душі!


Що ж відбувалося з нами в близькі і далекі періоди нашої історії? Прагнемо збагнути і пояснити собі, всьому білому світові: чому це сталося і як, яким чином?
Стоїмо перед складною проблемою: скільки їх упало, наших з вами земляків, предкодавніх хліборобів, приречених на смертні тортури голодом?
Нечуваний злочин в історії людства забрав мільйони невинних життів, у тому числі материнських, дитячих. Україна стала землею вдів і вдівців, сиріт і безпритульних, малолітніх жебраків і бездомних стариків.
23 листопада  бібліотеку-філію №13 відвідали учні 10-х класів НВК№9 (кл.кер. Олійник О.В. та Паращук Н.О.)  та прийняли участь  у проведенні  уроку-реквієму: «Свічка плакала в скорботі».  Підлітки переглядали презентацію, підготовлену працівниками бібліотеки, відео записи тих страшних років, книжкову виставку. 


Вічна пам’ять батькам та матерям, братам і сестрам, дідусям і бабусям, усім, хто безвинно став жертвою нелюдського злочину.
Нехай кожен із нас торкнеться пам'яттю священного вогню частинки вічного. А світло свічок, хай буде нашою даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам'яті.
У запізнілій жалобі схилімо голови в каятті перед світлою пам'яттю тих, хто загинув. Вони згасли як зорі. Всі присутні вшанували пам’ять загиблих у страшні роки хвилиною мовчання.
«Нині ми знаємо: був голод, штучно організований, свідомо спрямований на згубу українського народу,  шляхом насильницької колективізації, політики «розкуркулення», сумнозвісних хлібозаготівель», – підвела підсумок заходу бібліотекар Г.Романюк.

Г.Недвецька, завідуюча бібліотекою-філією №13

Немає коментарів:

Дописати коментар