пʼятниця, 7 березня 2014 р.

Жінки в житті Тараса Шевченка



Жінки в житті Тараса Шевченка

Тарас Шевченко – один із улюблених поетів у всьому світі. Він об’єднав у собі найкращі якості геніального поета, талановитого художника, палкого патріота, незламного борця за найвищі людські ідеали, демократа-гуманіста. Неперевершеним у світі є його гуманізм щoдо жінки, матері, нареченої.
 Тисячі сторінок написано, сотні архівів вивчено, щоб відтворити образи тих, кого кохав Пушкін… На «любовному небосхилі» Гете не залишилося жодного нерозкритого сузір’я – всі знайдено, названо, видрукувано. Чим зумовлений цей вражаючий постійний інтерес до інтимного життя видатних людей? Хіба не мають кохання не випадковість? І хіба не мають рації люди, які кажуть: «Яке кому діло до мого кохання»?
Ці міркування особливо правомірні стосовно Тараса Шевченка, який кохав палко і не задля натхнення, а шукаючи в коханні жіночий ідеал, суголосний з народним ідеалом жінки, коханої, дружини, прагнути виходу із самотності, особисто і суспільної. Кохання Шевченка і його любовна лірика допоможе глибше розкрити нам сутність Поета.
Працівники бібліотеки-філії №13 беруть активну участь у святкуванні 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Так, 5 та 6-го березня книгозбірню відвідали учні 9-х класів ЗОШ №14. Саме для них там влаштували літературний вечір за темою «Жінки в житті Т.Г. Шевченка». Юні користувачі із захватом слухали розповідь бібліотекарів, яка супроводжувалася слайдами, про життєвий та творчий шлях поета. А детальніше ознайомитися з ліричною творчістю Тараса Григоровича їм допомогла книжкова виставка «Вічний, як правда».


Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька 



Немає коментарів:

Дописати коментар