четвер, 8 травня 2014 р.



Жінки в житті Тараса Шевченка
Тарас Шевченко – один із улюблених поетів у всьому світі. Він об’єднав у собі найкращі якості геніального поета, талановитого художника, палкого патріота, незламного борця за найвищі людські ідеали, демократа-гуманіста. Неперевершеним у світі є його гуманізм щoдо жінки, матері, нареченої.
Українське жiноцтво являється улюбленою тематикою багатьох поезiй цього велетня. Вiн по мистецьки з'ясував жiночi мрiї та iдеали i оспiвав їхне щастя та скорботу.
Жiнка займає визначне мiсце не тiльки в суспiльному i полiтичному життi, але й в лiтературi. Найбiльшi митцi слова – залюбки присвячують цьому питанню багато духової уваги.
Шевченка можна назвати першим трибуном, що своїм мистецьким Генiєм в повнiй силi став в оборонi прав українського жiноцтва своею душею вiн вiдчув знущання над жiночою честю і чистотою i тому то з такою силою змалював всю глибiнь їхнього трагiзму. У своїх творах Поет з великою нiжнiстю та глибокою любов'ю описує життя жiнки.
Шевченко один з найбільших поетів-ліриків, дуже мало залишив нам віршів про своє кохання. Є ще один делікатний момент, який зупиняє нас на порозі Шевченківського інтимного світу. Чи маємо право ступити туди без запрошення господаря? Адже як неоднозначно часом інтерпретують сторінки інтимної біографії Тараса Шевченка.
Працівники бібліотеки-філії №13 з початку року приймали активну участь у святкуванні 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
А детальніше ознайомитися з ліричною творчістю Тараса Григоровича  ви зможете переглянувши бібліодайджест:
«Я так ніжно їх любив»

Немає коментарів:

Дописати коментар