пʼятниця, 15 грудня 2017 р.

Бібліотека стала територією правових знань



Векторний діалог 
 «Моя поліція. Співробітництво в дії».


  14 грудня бібліотека-філія №13 Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи перетворилася на територію справжнього векторного діалогу між учнями 11 класу ЗОШ №14, користувачами бібліотеки та поліцією, а також службою у справах дітей м. Хмельницького.

Захід відбувся у рамках програми «ПОЛІС». Учасниками якої Хмельницька міська централізована бібліотечна система стала у грудні місяці цього року та націлена на активну роботу  протягом всього терміну її реалізації. Метою програми «ПОЛІС» є налагодження діалогу та руйнування стереотипів щодо поліції.


Інспектор із зв’язків з громадськістю Анна Стрембіцька розповіла присутнім про роль і місце поліції. Під час спілкування старшокласники отримали відповіді на запитання, які не можна знайти ані у книгах, ані в періодиці, ані в Інтернеті. Наголос ставився на такі поняття: рівність, толeрантність та справедливість.
А про насилля та жорстокість у суспільстві та сім’ях, про інші важливі питання у правовому полі, розповів головний спеціаліст служби у справах дітей Дмитро Баланюк.
Присутні дізнались про роботу поліцейських, про співпрацю інспекторів служби у справах дітей з іншими організаціями. Як вони вирішують щоденні проблеми, чому обрали саме ці професії, що необхідно знати, щоб працювати в поліції та в інших органах влади.
Таке спілкування підвищує довіру і порозуміння між людьми, допомагає дізнатися більше про проблеми в житті кожного з нас.
Наприкінці заходу кл.кер. Сіпова Олена щиро подякувала всім присутнім за змістовний та цікавий діалог та зазначила: «Знати права людини, дотримуватися їх та захищати – це основа, на якій грунтується діяльність поліції. А знати, розуміти свої права та не боятися їх захищати, звертатися за допомогою це важливі кроки для повноцінного життя кожної людини».

По завершенню заходу неформальне спілкування старшокласників і поліцейських продовжувалось: вони ділилися враженнями, фотографувалися.
___________
* ПОЛіС (Поліція і Спільнота) – це програма, яка має на меті налагодити співпрацю між громадою та поліцією заради безпеки та розвитку своїх міст.
Проект виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в партнерстві з Міністерством Внутрішніх Справ України, Міжнародною організацією з розвитку права (IDLO) за фінансової підтримки Відділу з правоохоронних питань (INL) Посольства США.

Немає коментарів:

Дописати коментар