середа, 20 лютого 2019 р.

Година-реквієм



 «Сам не знаю, де погину…»
Під прапором стояли – під прапором й спочили.
Прийми, о Господи, своїх синів!
За України волю їх убили
В шалений жар тривожних днів.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять героїв  Майдану, в скорботі схиляємо низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХI століття», – такими словами розпочала захід, присвячений 5-ій річниці до Дня пам’яті Героїв Небесної сотні, завідуюча бібліотекою-філією №13 Г. Недвецька.


Постійні відвідувачі бібліотеки, учні 9 класу НВК№9 (кл.кер. Якобчук Ірина Зіновіївна) завжди уважні та активні, тому їх і запросили 20 лютого до бібліотеки-філії №13 на годину-реквієм: «Сам не знаю, де погину…».



 Завітали до бібліотеки і шановні гості: волонтер, учасник Революції Гідності, доброволець, учасник Майдану, співкерівник БФ «Подих надії нації» Віктор Данилевський та голова благодійного фонду «Подих надії нації» Юзепчук Тетяна Миколаївна.
Присутні почули та побачили багато фактів, подій, що відбувалися на Майдані та продовжують відбуватись на Сході  нашої країн,  а також вшанували хвилиною мовчання пам’ять  про загиблих. Зворушлива презентація включила в себе кадри протесту Майдану, фотографії загиблих Небесної сотні та учасників АТО, звучали вірші, пісні за болючою темою.
Завдяки розповідям Віктора Данілевського та Тетяни Юзепчук з’явилась можливість більш детально та правдиво почути про події тих років на Майдані у м. Києві та м.Хмельницькому. Вони ділилися з підлітками своїми враженнями від тих жахливих днів, а також про свою благодійницьку, волонтерську роботу, яку продовжують і зараз.
 «Нам потрібно звертати увагу на виховання у підростаючого покоління почуття патріотичності, любові до Батьківщини,до рідного краю, розвивати бажання стати гідними громадянами України». – промовила наприкінці заходу провідний бібліотекар Л. Кулікова .

Завідуюча бібліотекою-філією №13            Г.Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар