середа, 6 березня 2019 р.

Літературно-музична композиція:



«Музи Т.Шевченка»



Тарас Шевченко – один із улюблених поетів у всьому світі. Неперевершеним у світі є його гуманізм щoдо жінки, матері, нареченої.
На «любовному небосхилі» Гете не залишилося жодного нерозкритого сузір’я – всі знайдено, названо, видрукувано. Чим зумовлений цей вражаючий постійний інтерес до інтимного життя видатних людей? І хіба не мають рації люди, які кажуть: «Яке кому діло до мого кохання»?
Ці міркування особливо правомірні стосовно Тараса Шевченка, який кохав палко і не задля натхнення, а шукаючи в коханні жіночий ідеал, суголосний з народним ідеалом жінки, коханої, дружини, прагнути виходу із самотності, особисто і суспільної. Кохання Шевченка і його любовна лірика допоможе глибше розкрити нам сутність Поета.

Так, 6-го березня книгозбірню №13 по вул.. Бажана відвідали учні 9-го «Б» класу ЗОШ №14. (Кл. керівник Левицька Лілія Валеріївна), щоб відсвяткувати 205-річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Саме для них там влаштували літературно-музичну композицію за темою «Жінки в житті Т.Г. Шевченка».



 Юні користувачі із захватом слухали розповідь бібліотекарів, яка супроводжувалася музикою, слайдами, про життєвий та творчий шлях поета. А детальніше ознайомитися з ліричною творчістю Тараса Григоровича їм допомогла книжкова виставка «Вічний, як правда».


Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар