субота, 6 липня 2019 р.

Це потрібно знати. Прописка


ТЕПЕР УКРАЇНЦІ ЗМОЖУТЬ ПРОПИСАТИСЯ БЕЗ ЗГОДИ ВЛАСНИКІВ

Нещодавно уряд вніс декілька змін до зако­ну «Про свободу пере­сування та вільний ви­бір місця проживання в Україні». Отож, що чекає українців та за що доведеться плати­ти штраф?
Відтепер для реєстра­ції місця проживання не потрібна згода власників майна. Їх заднім числом повідомлять, що у квартирі чи будинку вже зареєстро­ваний новий мешканець. Фахівці за­стерігають, що це може мати вкрай негативні наслідки. Приміром, про­писатися зможуть невідомі люди, люди з інвалідністю, особи без по­стійного місця проживання тощо.
Також закон наділяє органи влади встановлювати порушників за допо­могою вибіркового стеження. Напри­клад, можуть опитати сусідів або ж використати відео з камер спосте­реження. Облікувати «орендодавців-нелегалів» раніше начебто не було законних підстав. Проте тепер під виглядом «перевірки достовірності даних про проживання» буде легко відстежити, хто де живе. А згодом – встановити, яку житлову площу зда­ють в оренду.
Новинкою стало те, що за пору­шення закону про прописку передба­чено чималі штрафи. Приміром, за проживання не за місцем реєстрації з українців стягнуть 1700 гривень. Причому сьогодні не за тією адре­сою, яка вказана у паспорті, прожи­вають майже 10 мільйонів громадян. Уточнюється, що штрафувати будуть за «надання неправдивих даних про фактичне місце проживання». 
 При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Батьки і діти»
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар