пʼятниця, 6 грудня 2019 р.

Всеукраїнський тиждень права



Бесіда-застереження:




Рано чи пізно перед кожною людиною постає вибір, від якого залежить її подальше життя. Від нього не втечеш, він знайде тебе всюди. Врешті-решт настає момент, коли ти вже нездатен ховатися за «стіною» чужих думок і рішень, а  маєш власними силами боротися за своє майбутнє. Завдяки такому вибору, людина якісно змінює своє життя, і особисто відповідає за все що з нею відбувається. Спосіб життя – це також вибір кожного.
Одним з важливих завдань суспільства є виховання фізично, морально, соціально, духовно здорових людей. Тому у бібліотеці-філії №13 до Всеукраїнського тижня права та співпраці з «Центром здоров’я і якості життя» відбулася, бесіда-застереження: «Ти людина – у тебе завжди є вибір» для учнів 8-А класу ЗОШ №14.
Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні ВІЛ і його кінцева стадія СНІД. СНІД – смертельна хвороба.


У всьому світі 1 грудня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Але людина з таким захворюванням також має право на повноцінне життя та реалізацію в суспільстві. 


Керівник «Центру здоров’я і якості життя»  Гоменюк Валентина Федорівна розповідала про нові дослідження, враховувала думки молоді. В суперечках народжується істина. Під час заходу учні активно приймали участь у обговореннях.

Бібліотекарка Аліна Войтюк підсумувала, що це дуже важливо в наш час звертати увагу на таку важливу проблему людства, як права людини з такими захворюваннями та профілактика і боротьба зі СНІДом.


 Завідуюча бібліотекою-філію  №13                       Г.Недвецька



Немає коментарів:

Дописати коментар