четвер, 19 січня 2023 р.

Єдина духом Україна !!!

 

22 січня в Україні відзначають День Соборності і Свободи.

Це свято відзначається щороку у день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

Урочистий Акт злуки Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки в єдину соборну Українську державу проголосила директорія УНР 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

     «Віднині зливаються в одне ціле  віками розділені частини України -  Галичина, Буковина, Закарпаття та Придніпрянська Україна – в одну велику Україну. Збулись мрії, заради яких жили та заради яких вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка», - так було написано в Акті злуки.

20 січня в бібліотеці-філії №13 відбулася патріотична бесіда «Єдина духом Україна» присвячена до Дня Соборності України.

Присутнім заходу бібліотекарки нагадали про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. 

Згадали і про криваві бої, які зараз точаться на Сході і наших героїв, які віддали життя за Україну в російсько-українській війні. Також відвідувачі мали змогу познайомитися з тематичною полицею: «Прихилимо один до одного серця», на якій  представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності.

«Ми щиро віримо в те, що саме в цьому році ми здобудемо перемогу і будемо по-справжньому соборні, вільні, незалежні, та щасливі у своїй рідній країні» – зауважила відвідувачка заходу Світлана Анатоліївна Карга.


Немає коментарів:

Дописати коментар