середа, 29 січня 2014 р.



Світ пам’ятників літературним та казковим героям

Сотні літ міста, містечка і села прикрашають скульптурою, яка є обов’язковим атрибутом кожного населеного пункту, що поважає себе та свою історію. На увіковічнення у камені заслуговують видатні громадські та культурні діячі. На монументальні композиції – важливі історичні події. Але є група пам’ятників, героїв яких не було в дійсності. Це пам’ятники літературним героям. Не секрет, що деякі з них стали для багатьох людей більш реальними, ніж деякі історичні персонажі. В цьому – майже містичний зв'язок літератури з дійсністю. Часто ці персонажі стають символами своєї країни: Русалонька – в Данії, Дон-Кіхот – в Іспанії, Том Сойєр – в США, Котигорошко – в Україні.
Ось такий світ пам’ятників літературним та казковим героям 29 січня і побачили учні 6-а класу ЗОШ №14 (Кл. кер. Крищук Н. С.) у бібліотеці-філії №13.
Діти із задоволенням переглядали віртуальну подорож у світ літературних та казкових героїв, впізнавали своїх улюбленців та обговорювали побачене по закінченню заходу.
Згадати про всіх, на жаль, нам фізично не вдасться. Але для поповнення такої собі бази ви можете залишати у коментарях інформацію про пам’ятники, які бачили ви!

Завідуюча бібліотекою-філією №13                   Г. Недвецька


1 коментар:

  1. А я люблю Буратіно. А пісні з кінофільму актуальні, як на мене, завжди.
    А ще того самого Мюнхгаузена, який з будь-якої халепи витягує себе сам. До речі, у Хмельницькому є єдиний в Україні пам'ятник-фонтан Барону Мюнхгаузену, а у світі їх лише два.

    ВідповістиВидалити