пʼятниця, 31 січня 2014 р.



Українська пісня – душа народу.

А пісня – це душа. З усіх потреб потреба.
Лиш пісня в серці ширить межі неба.
На крилах сонце сяйво їй лиша –
Чим глибше пісня, тим ясніш душа.
Іван Драч

Пісенна культура українського народу багатьма своїми джерельцями впадає в океан світової культури. Пісня колискова, весільна, лірична супроводжує нас від народження до останньої межі. Вона ріднить нас тремтливими своїми звуками. Живе в душі кожної людини і, як вічне світло, осяває нам життя.
Так 30 січня в бібліотеці-філії №13 для учнів 6-Б класу НВК№9 (кл. керівник – Тоненька О.О.), був проведений музичний калейдоскоп «Українська пісня».
В ході заходу учні дізналися про історію написання народних українських пісень, про мандрівних музикантів-співців-кобзарів. Протягом години діти прослуховували та продивлялися відео кліпи історичних, обрядових, соціально-побутових пісень та пісні січових стрільців. Під час перегляду відеоматеріалів учні підхоплювали знайомі мотиви пісень. Година музичного калейдоскопу промайнула з гарним настроєм. Такими заходами ми намагаємося виховувати у підростаючого покоління повагу до історичного минулого України, патріотизм, повагу до національних звичаїв та обрядів.
Завідуюча бібліотекою-філією №13                 Г.Недвецька


Немає коментарів:

Дописати коментар