четвер, 6 листопада 2014 р.




Година рідної мови: 
«О, мово моя, душа голосна України»
Рідна мово материнська,
 Ти душа мого народу,
 Будь від роду і до роду
Рідна материнська мово.

Україна... Рідний край... Золота чарівна сторона. Земля рястом уквітчана, зелом закосичена. Скільки ніжних, лагідних слів придумали люди, щоб висловити свою гарячу любов до краю, де народилися і живуть.
З давніх-давен линули по світу слова про Україну, про її щи­рий веселий і працьовитий народ, про лани широко­полі і Дніпро, і кручі, гаї зелені. Щас­ливі ми, що народи­лись і живемо на такій чудовій,  багатій, ма­льовничій землі – в нашій славній Укра­їні.  Тут жили наші прадіди, діди, тут жи­вуть наші батьки, тут корінь роду українсько­го, що сягає сивої дав­нини. І де б не були, скрізь відчуваємо по­клик рідної землі, хви­люємося аж до сліз, по­чувши рідне слово...
В бібліотеку на свято рідної мови «О, мово моя, душа голосна України», завітали учні 6-б класу ЗОШ№7. Вони вперше переступили поріг нашої оселі, тому їм все було цікаво. А також на цьому заході були присутні постійні читачі нашої бібліотеки: Ляховська Г.С. та Біленька А.О., які по закінченню заходу висловили своє враження про захід та слова подяки за проведення таких годин для молоді.
Під час заходу звучали українські пісні, загадки, вікторини, в яких діти приймали активну участь, а також по даній темі була оформлена книжкова виставка: «Мова моя барвінкова, диво калинове».
Сьогоднішнє наше свято – іще одна сходинка до нашого зближення, родинного єднання в сім'ї вольній, новій.
 Завідуюча бібліотекою-філією №13      Г.Недвецька




Немає коментарів:

Дописати коментар