четвер, 13 листопада 2014 р.


Свято української мови
Лунай, величне наше слово!
Наше свято сьогодні незвичайне – це слово про слово, а конкретно – про слово української мови, що є неоціненним скарбом нашої молодої держави – України. Слово має велику магічну та рушійну силу: «Вітер гори руйнує, а слово народи підіймає». Історія не знає жодного народу, який би не користувався мовою, не спілкувався нею. З розвитком суспільства розвивається і мова, її словниковий запас, писемність народів. Мова – це великий дар природи. У світі налічується близько 3 тисяч мов. І у кожного народу вона своя. І серед них – ніби запашна квітка в чудовому букеті – українська мова. Наш народ створював свою мову віками. Її багатство і краса, витонченість і мелодійність визнано світом.
13 листопада 2014 року працівники бібліотеки-філії №13 знову пригорнули увагу дітей 7-х класів ЗОШ№14 до краси і величі нашої рідної української мови. Учні під час заходу переглянули презентацію за темою, книжкову виставку, відповідали на запитання вікторини, звучали гарні українські пісні, вірші В.Сосюри, П. Глазового, І.Огієнка.
Щас­ливі ми, що народи­лись і живемо на такій чудовій,  багатій, ма­льовничій землі – в нашій славній Укра­їні.  Тут жили наші прадіди, діди, тут жи­вуть наші батьки, тут корінь роду українсько­го, що сягає сивої дав­нини. І де б не були, скрізь відчуваємо по­клик рідної землі, хви­люємося аж до сліз, по­чувши рідне слово...
Завідуюча бібліотекою-філією №13       Г.Недвецька





Немає коментарів:

Дописати коментар