четвер, 5 липня 2018 р.

Поради фахівців


Найкращі продукти для росту

Фахівці зауважують: діти, які живуть у щасті й любові, які сплять не менше ніж 9-10 годин на день, набагато рідше страждають від сповільненого росту. Крім того, необхідно включити в дитячий раціон корисні продукти харчування, які допоможуть ма­люку стати трохи вищим.
ВІВСЯНА КАША
Цей продукт багатий на вітаміни та харчові волокна. Такий унікальний набір дозволяє організму знаходити сили і ре­сурси для активного зростання.
БАНАНИ
Цей солодкий і ароматний плід містить велику кількість «швидких» і «повільних» вуглеводів, які необхідні для організму, що росте. Якщо у дорослих подібне поєд­нання може призвести до набирання за­йвої ваги, то для дітей достатня кількість вуглеводів необхідна для нормального фізичного розвитку та росту.
КУРЯЧІ ЯЙЦЯ
Сьогоднішня медицина повністю реабіліту­вала добре ім'я цього продукту, який особливо потрібний маленьким дітям у період дорослі­шання. Група вітамінів В, що міститься в яйцях, позитивно впливає на ріст малечі і допомагає заповнити дефіцит енергії.
ГОРІХИ
Практично всі види горіхів корисні для малю­ка. Якщо у дитини немає алергії на цей продукт, варто додавати його в щоденний раціон.
МЕД
Вітаміни, мікроелементи і цукор, які містить мед, потрібні для росту організму. Тому в бага­тьох східних кранах, наприклад у Японії, дітям у шкільний сніданок кожен день додають трохи цього продукту.

         За матеріалами видання «Батьки і діти»
Г.Недвецька, завідуюча бібліотекою-філією №13

Немає коментарів:

Дописати коментар