четвер, 11 жовтня 2018 р.

«Від козаків до наших днів, збережемо вогонь батьків»


Година духовного спілкування


 Неозорі  степи  України,
            Чарівливі  Дніпра  береги
                             Синя  хвиля  за  хвилею  рине
                             Крізь  розлогі  квітчасті  луги.


У  кожного  народу  є  своє  найвеличніше  історичне  свято. Є  і  у  нас таке свято – День Українського козацтва,  яке  ми  святкуємо  14  жовтня, а також вже втретє в цей саме день наша країна відзначає День захисника України. І  це  чудово.
         Ці  свята  повинні  бути, а  ми – знати  наших  захисників.



Відсвяткувати разом з бібліотекою День Українського козацтва та День захисника України 10 жовтня  завітали учні 7-А класу СЗОШ №14 (кл. кер. Зінчук Алла Іванівна). 

Молодь, разом із бібліотекарем, уявно повернулись  до наших національних витоків, духовної пам’яті, привідкрили славну сторінку нашої історії, згадали як зародилась Січ, говорили про козаків, їхнє життя, звідки вони черпали сили, наснагу, міць… як козаки боронили рідну землю. А також провели цікаву історичну вікторину «Хто це був?», тим самим згадуючи про славних та видатних гетьманів, за що і отримали подарунки за кращі відповіді.


Переглядали кадри презентації «Від козаків до наших днів збережемо вогонь батьків» та літературу на книжковій виставці: «Козацька слава в серцях у нас»,  слухали українські пісні.
 Тож хай непереможний козацький дух допоможе вам гартувати тіло й долати життєві труднощі», підвела підсумок віртуальної подорожі бібліотекар О.Фішко.



А у відповідь на привітання зі святом, учні з вчителем проспівали для бібліотекарів гасла класу та частину гімну України.

О.Фішко, бібліотекар бібліотеки-філії №13

Немає коментарів:

Дописати коментар