пʼятниця, 26 жовтня 2018 р.

Тиждень медійно-інформаційної грамотності.


З 24.10 по 31.10

 тиждень медійно-інформаційної грамотності.


 

 Всесвітній тиждень медійно-інформаційної грамотності щорічно відзначається за ініціативи ЮНЕСКО.
Бібліотеки – важливі суб`єкти медійно-інформаційної освіти, формальної та неформальної.
Всі бібліотеки міста Хмельницького беруть участь у проведенні заходів для користувачів та всіх бажаючих більше знати та розбиратися в отриманій інформації. Це чудова нагода продемонструвати внесок і можливості бібліотек у розбудові медійно та інформаційно грамотного суспільства, довести, що бібліотеки – важливі агенти змін у цій царині, що вони кожному надають можливості для розвитку медійно-інформаційної грамотності.
 25 жовтня в бібліотеці-філії №13 відбувалися інформаційні бліц-бесіди з медійно-інформаційної грамотності з користувачами бібліотеки.


Відвідувачі отримали інформацію, де і як можна навчитися медіаграмотності. Медіаосвіта та медіаграмотність допомагає розібратися з усіма видами медіа (друкованими, звуковими, візуальними) та різними технологіями маніпулювання свідомістю громадян. 



Постійний користувач бібліотеки Селецька Л.С. наприкінці інформаційної бесіди зробила висновок:  «Розібратися в потоці інформації дуже важко, але все, що нам відомо про наше суспільство і навіть про світ, в якому ми живемо, ми знаємо завдяки мас-медіа».


Г.Недвецька, зав. бібліотекою-філією №13

Немає коментарів:

Дописати коментар