середа, 21 листопада 2018 р.

Зустріч з учасниками Майдану та АТО


«Сьогодні славить вся країна синів своїх»

Боротьба не за щастя
 вже навіть іде – за життя!
Бо його забирають.
Нас Надія веде, нас ідея веде
За свободу до рідного краю


2013 рік став доленосним в історії нашої країни. Відмова української влади від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом стала першопричиною виникнення наймасовіших за всю сучасну історію держави акцій протесту. День, коли влада показала своє справжнє обличчя й пролила  кров українців, намагалася знищити свободу й волю народу.
«З  листопада 2014 року в Україні відзначається день Гідності та Свободи   на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
Сьогодні, 21 листопада, працівники бібліотеки-філії №13 та учні старших класів ЗОШ №14 вшанували пам’ять героїв  Майдану та воїнів АТО. В скорботі схиляємо низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХI століття.

На патріотичну зустріч до Дня гідності і свободи завітали і шановні гості: мама двох синів військовослужбовців Тарасюк Ніна Олексіївна, член національної спілки письменників України, журналіст – Цимбалюк Михайло Петрович,  координатор Хмельницької Армії SOS Фарващук А. Всі вони ділилися з підлітками своїми враженнями від роботи, яку вони на даний час проводять в зоні бойових дій. Тарасюк Н., як мама,  ділилася своєю душевною раною, що в неї на серці, за своїх синів, за всіх синів України. Волонтері розповідали про сердечність всіх людей, які допомагають збирати продукти харчування та теплий одяг для наших воїнів.


 Захід розпочався з гімну України. Присутні почули та побачили багато фактів, подій, що відбуваються в нашій країні та вшанували хвилиною мовчання загиблих. Зворушлива презентація включила в себе кадри протесту Майдану, фотографії загиблих Небесної сотні та учасників АТО, звучали вірші, пісні за болючою темою, у виконанні учнів присутні побачили танок під супровід групи «Океан Ельзи».



 «Ми повинні прищеплювати молодому поколінню любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України», – промовила наприкінці заходу вчитель історії Онистюк Наталія Олександрівна.



Директор школи Широка Наталія Василівна  подякувала всім присутнім на заході гостям, побажала всім здоров`я, мирного неба, не зупинятися, боротися за свою Батьківщину і бути гідними нащадками своїх батьків.


 
Г.Недвецька, завідуюча бібліотекою-філією №13
 



Немає коментарів:

Дописати коментар