четвер, 23 квітня 2020 р.

ПЕНСІЯ У 2020 РОЦІ


ХТО І ЯК ЗМОЖЕ ПІТИ НА ЗАСЛУЖЕНИЙ ВІДПОЧИНОК


В Україні пенсійний вік для жінок за­раз визначається залежно від дати їх народження. Українське законодавство передбачає, що підрахунок пенсійних виплат проводять з урахуванням трьох чинників: розмір середньої зарплати по країні, розмір індивідуальних внесків до Пенсійного фонду із зарплати і розмір страхового стажу. В Україні пенсійний вік для жінок визначається залежно від дати їх народження. У 60 років жінки зможуть вийти на пенсію в 2021 році.
Право на пенсію за віком мають жінки 1961 року народження і старші після досягнення ними такого віку.
Пільговий стаж. Він зараховується тим, хто працював на підприємствах протягом повного робочого дня і сти­кався зі шкідливими й небезпечними умовами праці.
Страховий стаж. Такий вид ста­жу є певним відрізком часу, про­тягом якого особа підлягала загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який що­місяця сплачувалися внести у сумі не менше за мінімальний страховий вне­сок.
Спецстаж. Спеціальний стаж – су­марна тривалість певної трудової ді­яльності на відповідних видах робіт, що дає право на довгострокове призначен­ня трудової пенсії.
Загальний стаж. Його підраховують відповідно до записів у трудовій книжці.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Батьки і діти».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                     Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар