понеділок, 13 квітня 2020 р.

ПОРАДА ЛІКАРЯ


ЯК ЗМІЦНИТИ ІМУНІТЕТ

Медики переконують, що міцний імунітет може захистити від багатьох вірусів. Навіть якщо ви захворієте, то недуга має пройти швидше та легше. Які ж способи зміц­нення імунітету справ­ді працюють.
 Нормальний сон, фізич­на активність, раціональне та збалансоване харчування – це ті прості, але дієві речі, якими людина може допомогти власній імунній системі.
На жаль, практика свідчить, що дотримува­тись таких правил значно важче, ніж просто при­йняти чарівну пігулку. Щоб захисні сили організму працювали на повну потужність, ваш раціон має бути збалансованим. Тобто ключовими тут є не конкретні продукти у щоденному меню, а сама культура харчування.
По-перше, ніколи не пропус­кайте основних прийомів їжі: сніданок, обід і вечеря мають бути завжди, а перекуси на ходу мусять відійти в минуле.
По-друге, не відмовляйтесь від сезонних і місцевих про­дуктів.
По-третє, сміливо ско­рочуйте вживання цукру, солі, алкоголю та споживайте лише потрібну кількість калорій. Пів­годинна прогулянка допоможе не лише підви­щити імунітет, а й покращити роботу мозку, сер­цево-судинної системи. Не забувайте про свіже повітря вдома і на роботі: регулярно провітрюйте приміщення – радять лікарі.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Батьки і діти».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                     Г. Недвецька

1 коментар:

  1. Коли перукарні зачинені і недоступні :) саме час послухати цікаве оповідання Дмитра Бондаренка "Безкоштовна перукарня" у виконанні автора. Твір було опубліковано у спеціальному детективному випуску журналу "Однокласник", а також у газетах "Двое" та "Літературне Придніпров'я".

    https://youtu.be/PoTqONiuKNQ

    ВідповістиВидалити