пʼятниця, 20 серпня 2021 р.

До Дня Незалежності

Свято «Як ти любиш Україну, мій маленький друже?»

Красивий, щедрий, рідний край
І мова наша солов’їна
Люби, шануй, оберігай
Усе, що зветься Україна!

Платон Воронько



За 30 років незалежності Україна подолала надзвичайно багато викликів. Але ми вистояли, стоїмо й неодмінно переможемо! Тому цьогоріч наша країна має гучно заявити про себе всьому світові.

В рамках святкування заходів до Дня Незалежності України 20 серпня 2021 року було проведено інтелектуально-розважальне свято «Як ти любиш Україну, мій маленький друже?» з читачами бібліотек-філій №4 та 13. 

Бібліотекарі запросили активних дітей та організували на ігровому майданчику бесіду, різні ігри  та вікторини. Діти з задоволенням розповідали все, що знають про період Незалежності України, відповідали на питання  і охоче ділились на команди і грали ігри.

Під час проведення заходу, учасники ділились думками як змінювалась Україна за роки Незалежності і згадали національні символи України. Граючись,  школярі  називали міста України, складали прислів’я про Батьківщину.

 

День Незалежності є дуже важливим для кожного українця. Цей день є не лише святом, коли ми одягаємо гарну вишиванку, робимо красиві фото, але й часом, коли ми просто маємо згадати про минуле України, про те, що відбувається у країні зараз, бо це є невід’ємною частиною нас самих. Адже, незважаючи на усі перешкоди на шляху до суверенітету, ми й наші предки змогли зберегти нашу мову, культуру, звичаї і, звичайно, прагнення до свободи, яке наче передається українцям з покоління в покоління.

 Бібліотекар бібліотеки-філії №13              Анна Бердага

 

Немає коментарів:

Дописати коментар