пʼятниця, 22 жовтня 2021 р.

Цікаві секрети

Чому не можна задувати свічку

Якщо восени вам мало світла та тепла, варто запалити промінчик світла в оселі. Проте вам здається, що запах ароматичних свічок вивітрю­ється, щойно погасите полум 'я? 

Кілька секре­тів, щоб насолоджуватися їх ароматом довго.

ü Обріжте гніт. Це треба робити перед кожним використанням – видаляти згорілий край. Так уникнете тління ґнотика, яке зазвичай і дає не­приємний запах, коли задуваєте свічку.

ü Занадто довгий гніт – це ще й основна при­чина плям кіптяви на свічнику. Його вкорочен­ня допоможе утримати полум'я під контролем,

ü Свічки не можна задувати, бо наступного разу до аромату приєднається запах тліючого ґнота. Можна накрити кришечкою, і полум'я са­ме згасне за кілька секунд без доступу кисню.

ü Якщо використовуєте ароматичну свічку під час сімейної вечері, переконайтеся, що вона не заглушить запах їжі.

ü Чи достатньо у вас свічок, щоб аромат міг заповнити кімнату? У великій вітальні може зна­добитися 3–4 для створення стійкого запаху.

ü Завжди запалюйте свічку не менш ніж на годину, щоб парафін або віск підтанув, а для випаровування запаху олій було достатньо часу.

ü Запахи здатні створити потрібний настрій в оселі. «Утеплити» холодне приміщення мож­на завдяки ароматам кави, шоколаду, кориці та інших прянощів. Це можуть бути як ароматичні свічки, олії, так і продукти.

 

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Порадниця».

Завідуюча бібліотекою-філією №13                     Г. Недвецька

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар