вівторок, 12 квітня 2016 р.

У пенсійному законі – зміни



У пенсійному законі – зміни



Для обчислення пенсії враховуватимуть заробітну плату (дохід) за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року.
Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" шодо порядку визначен­ня заробітку для обчислення пенсії". Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради. Документ передбачає, що для обчислення пенсії враховуватимуть заробітну плату (дохід) за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. На бажання пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менш ніж 60 місяців, для обчислення пенсії також враховуватиметься заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 черв­ня 2000 незалежно від перерв.
Законом у зв'язку з цим викладено абзац перший частини першої статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".
Крім того, закон доповнює розділ "Прикінцеві положен­ня" пунктом 2. "Положення цього Закону поширюються на осіб, яким пенсії призначені і перераховані в період з 1 січня 2016 року до дня набрання чинності цим Законом", – сказано в документі.
Про ці та інші зміни в Пенсійному законодавстві України, про нарахування пенсійного забезпечення ви можете більш конкретно взнати в громадській приймальні бібліотеки-філії №13 (вул.. Бажана,16), кожного 3-ого четверга з 10.00-12.00, під час прийому головного спеціаліста Пенсійного фонду України.
Завідуюча бібліотекою-філією №13          Г.Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар