четвер, 7 липня 2016 р.

РОЗШИРЮЄМО ЖИЛИЙ ПРОСТІР (з циклу цікавих порад)



КОЛЬОРОВА ГАМА

Чим світлішими будуть стіни і стеля у вашій ма­ленькій кімнаті, тим біль­шою вона здаватиметься. Із світлих відтінків краще ви­брати холодні (блакитний, салатовий) - вони візуаль­но розширюють межі про­стору, а теплі, навпаки, зву­жують. Щоб візуально роз­ширити невелике примі­щення, можна також по­фарбувати одну стіну кім­нати в інший колір або на­клеїти на неї фотошпалери із зображенням пейзажу в перспективі. Не варто вико­ристовувати в дизайні ма­леньких кімнат яскраві і контрастні кольорові пля­ми – вони візуально змен­шують простір.

НЕХАЙ БУДЕ СВІТЛО!
Велика кількість світла ві­діграє важливу роль у ви­падку малих приміщень. Добре освітлена кімната, навіть незважаючи на свої невеликі розміри, вигляда­тиме просторою. Краще, як­що джерел світла буде кіль­ка. Використовуйте точкове освітлення і різного роду підсвічування, розташував­ши джерела світла на різних рівнях, – це можуть бути бра, торшери, стельові сві­тильники або підсвічування на рівні підлоги. Одне з ос­танніх модних віянь – світлодіодні смуги, які найчас­тіше розміщують у нішах і по периметру підлоги або стелі. І звичайно ж, не вар­то   загороджувати шлях світлу з вікна – нехай фіран­ки у вашій маленькій кім­наті будуть легкими і світ­лими.
Якщо розміри вашої квартири менші, ніж хотілося б, а на збільшення житлоплощі коштів поки що немає, застосуйте кілька дизайнерських прийомів, які дозволяють збільшити приміщення хоча б візуально.

СМУЖКИ І ВІЗЕРУНКИ
Дуже доречні в невеликій кімнаті вертикальні смуги на стінах, а ось горизон­тальні лінії тут протипока­зані. Не варто в маленько­му приміщенні клеїти шпа­лери з дрібним малюнком – від такого воно здавати­меться іще меншим. Щоб візуально «підняти» стелю, використовуйте високі вертикальні стелажі і торшери на довгих ніжках. Покриття для підлоги має бути світ­лим, без контрастних фраг­ментів і чітких ліній. Над­звичайно гарно виглядає на підлозі світла кахельна плитка. А дерево і ламінат краще укладати уздовж кім­нати, починаючи від две­рей, або в крайньому ви­падку – по діагоналі.
МЕБЛІ, СКЛО І ДЗЕРКАЛА
У дизайні маленьких кім­нат вельми часто вико­ристовують дзеркала і скляні поверхні – столики, вітрини. Вони відбивають світло і створюють відчут­тя перспективи. Великий і яскравий предмет ін­тер'єру – високий торшер або велику підлогову вазу поставте в дальньому кутку кімнати. Меблі ви­бирайте середніх розмірів, і нехай їх буде небагато. Пам'ятайте, що мінімалізм – кращий із можливих сти­лів для оформлення неве­ликої кімнати.



 Використана література з книжкового фонду бібліотеки та матеріали з інформаційного бюлетеня «Наш край». Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку та скористатися можливістю гарно відпочити за переглядом цікавої літератури.

Завідуюча бібліотекою-філією №13   Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар