пʼятниця, 19 травня 2017 р.

Ранкова зарядка та наші діти.



Як привчити дитину робити ранкову зарядку


Ми дуже хочемо, щоб наші діти з дитинства привчалися до ранкової зарядки. Як заохотити дитину?
Ранкова зарядка – обов'яз­кове заняття успішних людей. Воно й не дивно. Крім того, що зміцнює здоров'я, вона дисцип­лінує – треба робити її щоран­ку, виховує витримку – вчить дотримуватися режиму дня, регламенту. Якщо з дитинства закласти правильні звички, вони згодом стануть нормою.
Залишається "дрібниця" – як по­яснити дитині, що зарядка – це доб­ре і робити її потрібно щодня.
Є КІЛЬКА ПРАВИЛ:
1. Зарядку потрібно робити під на­родження. Руханка, яку ви робите з малюком (розводите ніжки і ручки в різні боки), має стати постійним за­няттям. Уже в цей час закладається потрібний нам рефлекс.
2. Уже трохи старшій дитині вранці запропонуйте пострибати, як зайчик чи коник. Помахати сонечку і полі­тати по кімнаті, як метелик.
3. Під час зарядки вмикайте за­пальну музику, під яку хочеться ак­тивно рухатися.
4. Самі робіть зарядку з ентузіаз­мом і весело. Від вас залежатиме, як дитина буде сприймати активність уранці. Якщо вам це даватиме втіху, то тішитиметься й дитина.
5. Вправи не мають бути нудни­ми й одноманітними. Наприклад, потрібно політати, як пташка, про­повзти як мишка, пройтися по кім­наті, як собачка.
6. Діти дуже люблять наслідувати. Тому варто повторювати, що улюбле­ний персонаж тому такий хороший, що робить щодня зарядку.
ОСОБЛИВОСТІ ЗАРЯДКИ В РІЗНОМУ ВІЦІ
У 2 4 роки діти люблять фа­ти. Тому треба фантазувати. Мишки вийшли надвір погуляти, а тут з'явив­ся кіт, мишки злякалися і втекли да­леко-далеко. Повернулися, сіли, ляг­ли, попереверталися на радощах, що нікого немає, і пішли бавитися улюб­леними іграшками.
У 5 6 років з'являється бажан­ня конкурувати. Тому можна пропо­нувати малюкові на швидкість при­сідати, бігати, робити інші вправи. Підбивати його, щоб він швидше все робив, а ні – то не дістанеться йому улюблена цукерка.
Треба пам'ятати, що наслідува­ти і копіювати будуть саме вас. Тому будьте прикладом для своїх дітей самі займайтеся спортом і робіть за­рядку вранці.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар