пʼятниця, 25 серпня 2017 р.

Повертаємо школярів до режиму



Продовжуємо цикл цікавих порад для батьків


Невдовзі наші діти знову сядуть за шкільні парти. За час канікул вони відвикли від розпорядку дня. Як же повернути дитину до режиму?
Щоб дитина не втомлюва­лася від школи, потрібно підготувати її заздалегідь до режиму, кажуть лікарі. За літо школярі відвика­ють від розпорядку дня і розумового навантаження. Ближче до вересня дітей потрібно поступово готувати до школи.
Потрібно виконувати звичайні ранко­ві та вечірні справи в той са­мий час. Приблизно через три тижні у школяра виробить­ся звичка. Почати можна з то­го, щоб застеляти ліжко, вми­ватися, одягатися, бавитися і читати щодня в той самий час. Мотивацію допоможе створи­ти будь-яке заохочення в ра­зі дотримання режиму. Щоб про­цес адаптації пройшов якомога швидше, потрібно створити ди­тині комфортні умови навчан­ня. Можна підготувати зошити, книжки, ручки та інше прилад­дя і привчити дитину правиль­но збиратися до школи.
Також потрібно правильно організувати харчування. Щоб дитина у школі не відчувала го­лоду, потрібно починати готува­ти на сніданок калорійніші про­дукти, а за 15 хвилин до снідан­ку – дати випити склянку води. За словами дитячого гастроен­теролога Вікторії Гуляєвої, вода "запустить" шлунково-кишко­вий рефлекс, і дитина "без ні­чого" піде в школу.
Якщо дитина замкнута, по­трібно з нею поговорити. Мож­ливо, школяреві важко встано­вити контакт з новими людьми, або він боїться бути "іншим", насмішок. Допоможе розповідь про свій досвід. Історія повин­на бути зі щасливим кінцем, це додасть синові чи дочці впевне­ності й оптимізму. Але в цій си­туації важлива золота середина. Тому навчіться не тільки гово­рити, а й слухати.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар