субота, 26 серпня 2017 р.

Кавун – на сніданок



Чи все можна їсти на голодний шлунок? І які продукти на сніданок будуть корисними?


Дієтологи постійно досліджують продукти, які можна та й потрібно їсти на голодний шлунок. Тому в процесі таких досліджень сформу­вався список корисних сніданків. Перелічимо їх для вас.
КАША
У багатьох країнах кашу вважають ідеальним сніданком. І недарма! Адже в ній міститься величезна кількість ві­тамінів, мінералів, а ще каші заряджа­ють енергією та добре насичують орга­нізм. Дієтологи рекомендують вибира­ти вівсяну та рисову каші. Саме ці види злакових знижують рівень холестерину в організмі, позитивно позначаються на травленні та підвищують працездатність. Також снідати варто гречаною або кукурудзяною кашами. Вони покра­щують обмінні процеси в організмі, а також корисні для слизової оболонки шлунково-кишкового тракту.
ЯЙЦЯ
Курячі яйця також можна вживати на сніданок. Цей низькокалорійний продукт популярний завдяки високо­му вмісту вітамінів, мінералів, а та­кож своєю здатністю надовго забезпе­чити відчуття ситості. З яєць можна приготувати безліч корисних снідан­ків: омлети, яєчні, яйця пашот, яйця на тості, яєчні кекси та інші.
ГОРІХИ
До числа продуктів, які можна їсти на тщесерце, належать й горіхи. Во­ни багаті на цінні жири, тому неве­лика жменя волоських горіхів, фун­дука або мигдалю принесе користь організму. При цьому волоські горі­хи варто вживати тим людям, у яких високе інтелектуальне навантажен­ня. Мигдаль, фісташки та кедрові горішки допоможуть при захворю­ванні шлунково-кишкового тракту, стресі та низькому життєвому тонусі.
КАВУН
Ця соковита та дуже смачна ягода може стати чудовим сніданком для тих, хто піклується про свою фігуру та здоров'я. Кавун багатий на віта­міни А і С, а також антиоксиданти, які мають тонізуючу дію. Крім цьо­го, кавуни ідеально підходять для сніданку: низька калорійність, солодкий смак, здатність виводити зайву ріди­ну та токсини з організму – здаєть­ся, кращого продукту для схуднення влітку не знайти.
МЕД
Недарма багато експертів із харчу­вання рекомендують з'їдати натще­серце трохи меду. Цей продукт допо­магає організму прокинутися вран­ці, надовго зарядити його енергією. Незамінний мед і для тих, хто пе­ребуває у стресовому стані від ран­нього прокидання. Ложечка меду підвищить рівень серотоніну, а от­же – чудовий настрій не покине вас протягом дня.
БЕЗДРІЖДЖОВИЙ ХЛІБ З ЦІЛОГО ЗЕРНА
У його складі багато вуглеводів та інших корисних інгредієнтів, які необхідні для нормального функці­онування організму. Недарма при­хильники здорового способу життя вживають на сніданок тости з цьо­го хліба.
ЧОРНИЦІ
Ці суперкорисні ягоди також мож­на сміливо вживати щоранку. Вчені довели, що вживання їх натщесер­це, може не лише покращити зір, а й нормалізувати кров'яний тиск і на­віть прискорити обмін речовин. До­давайте чорниці в каші, ранкове сму­зі та інші страви.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар