четвер, 13 лютого 2020 р.

Діти конфліктують між собою


 На що звернути увагу?

 У сім'ях, де виховується двоє або біль­ше дітей, сварки між ними явище часте. Ось що у такому випадку радять дорос­лим фахівці.
Переосмислити справедливість. Купуйте, давайте дітям речі відповідно до потреб та за­цікавлень. Якщо вашому маленькому танцю­ристові потрібні нові балетки, купіть їх. Але це не означає, що ваш старший спортсмен авто­матично теж потребує нових кросівок. Настане час і для нього.
Ніколи не порівнювати дітей. Багато хто не зможе знайти жодної вади у вашій восьми­річній доньці. Разом із тим ваш 14-річний син спокійно може проігнорувати купу брудних та­рілок. Однак якщо ви будете розхвалювати суперохайність вашої доньки, це ніяким чином не мотивуватиме вашого сина до регулярного прибирання своєї кімнати, а ще й може спрово­кувати конфлікт між ними. Тому припиніть по­рівнювати!
З розумінням ставитися до дитячих почуттів. Стосунки братів і сестер – це «плавильний ка­зан» різноманітних емоцій. Якщо один розгні­вається на іншого, скажіть, що розумієте його почуття. Висловіть свою підтримку, відповівши щось на зразок: «Я знаю, що твоя молодша се­стричка іноді може бути справжнім шкідником. Але коли до тебе прийде твій друг, я спробую відволікти її якоюсь справою».
Заохочувати дітей ділитися одне з одним. Разом із сестрою працювати ложками в стакан­чику морозива – це весело. Поділитися під час занять своїм новим мікроскопом із молодшим братом – ні. Дозвольте вашій дитині відчути радість придбання особистої речі, але також і заохочуйте її ділитися з іншими, адже це гідне поваги.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Батьки і діти».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                     Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар