вівторок, 4 квітня 2023 р.

Проведення національного мультипредметного тесту визначені.

 Цьогоріч у процедуру реєстрації НМТ, яка розпочнеться 3 квітня і триватиме до 3 травня, внесли суттєві зміни: учасникам не дове­деться надсилати паперові комп­лекти документів поштою.


 Реєстрація цьогоріч буде в електрон­ній формі. Учасникам потрібно підго­тувати сканкопії документів, зайти на сайт УЦОЯО та відкрити спеціальний сервіс — він активується одразу з по­чатком реєстрації 3 квітня. У кожного учасника буде свій персональний кабі­нет, де потрібно внести особисті дані й інформацію що­до участі в НМТ, завантажити в елек­тронній формі сканкопії та/або фото­копії реєстраційних документів, під­твердити бажання взяти участь у НМТ і надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонально­го центру. Вже після перевірки центром учасник зможе сформувати сертифікат НМТ 2023 року.

Документи, які потрібно підготувати учасникові для реє­стації:

 У форматі сканкопій чи фотоко­пій потрібно завантажити паспорт або інший документ, що посвідчує особу. Також необхідно надіслати документ, що підтверджує інформацію про осві­ту: це може бути довідка з місця на­вчання, яка підтверджує, що особа за­вершує здобуття повної загальної се­редньої освіти у 2023 році (для цього­річних випускників), або свідоцтво про повну загальну середню освіту (для ви­пускників минулих років).

Також слід надати документ, що під­тверджує внесену інформацію про ре­єстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП): карт­ку платника податків або паспорт гро­мадянина України, до якого внесено ці дані. Якщо є потреба, слід додати копії свідоцтва про зміну імені чи прізвища, медичний висновок тощо.

 Що ще потрібно знати про реє­страцію на НМТ?

 Кожна копія документа, яку учас­ник НМТ буде завантажувати в персо­нальному кабінеті, повинна бути ска­нованою або сфотографованою копією його оригіналу у формі окремого фай­ла у форматі .png або jpg розміром не більше як 1 Мегабайт. Зображення по­винно бути чітким і повнорозмірним (без обрізань сторін документа), текст на зображенні має бути розбірливим.

 Чи зможуть учасники, які пе­ребувають за кордоном, реєстру­ватись на НМТ?

У програмі реєстрації буде перелік країн і міст, в яких планується проходження тестування. НМТ складатимуть у багатьох країнах ЄС, зокрема в Польщі, Німеччині, Латвії, Литві. Також — у Канаді.

 Зміни в пер­сональному кабінеті можна вносити до 7 травня.

 Тестування проходитиме у дві сесії. Основна сесія триватиме з 5 по 23 червня. Учасники складатимуть тест у 2 зміни. Як і минулоріч, НМТ відбу­деться в онлайн-форматі. А додаткова сесія відбудеться 11 — 24 липня.

 

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Експрес»

Зав.бібліотекою                       А.Панасюк

Немає коментарів:

Дописати коментар