пʼятницю, 16 лютого 2024 р.

 

Небесна сотня: ціна свободи

16 лютого в бібліотеці-філії №13 відбулася година-пам'ять: «Небесна сотня: ціна свободи». Мета заходу полягала в тому, щоб зберегти пам'ять про героїчні події, що відбулися у зимові дні 2013-2014 років на Майдані Незалежності у Києві, коли громадяни України виступили проти корупції та авторитарного режиму. Ці події відомі як Революція Гідності або Євромайдан. Найбільш відомим символом цих подій стала "Небесна сотня" - група мирних протестувальників, які стали жертвами насильства з боку влади, відстоявши свої права і ідеали свободи та гідності.



 Гостями заходу були учні 6 класу ЗОШ №14, які мали можливість згадати історичні події, переглянути відео-матеріали, ознайомитися з фотографіями та прочитати власні враження відчутих емоцій. Завдяки відкритим дискусіям та обміну думками, учасники заходу мали змогу поглибити своє розуміння того, що означає бути патріотом своєї країни та виявити повагу до тих, хто боровся і віддав своє життя за краще майбутнє України.


« Кожен із нас має обов'язок пам'ятати та шанувати тих, хто пожертвував своїм життям заради свободи та демократії» – зазначила класний керівник Полюк Людмила Василівна.

Заходи, спрямовані на популяризацію патріотизму серед молоді, надзвичайно важливі для будівництва громадянського суспільства та формування молодого покоління, яке цінує свободу, гідність та демократичні цінності.

Зав. бібліотекою-філією №13            А. Панасюк


Немає коментарів:

Дописати коментар