середу, 21 лютого 2024 р.

 

Мова – серце народу

21 лютого бібліотекарки філії №13 завітали в ліцей №9 і для шостих класів провели інтелектуальну вікторину знавців рідної мови, яку було організовано з нагоди Міжнародного дня рідної мови. Мета заходу – сприяти підвищенню інтересу учнів до вивчення мови, поглибленню їхніх знань та розумінню значення рідної мови для кожного із нас.


Учні ліцею з радістю взяли участь у цій захоплюючій вікторині, що стала не лише змаганням інтелектуальних здібностей, а й можливістю поглибити свої знання про рідну мову та її значення для кожного народу. Питання вікторини стосувалися історії розвитку мови, літературних шедеврів, цікавих фактів та виразів.


Бібліотекарки також підготували цікаву презентацію про історію створення свята. Учні з зацікавленістю слухали і вивчали нові факти, що доповнювали їхні знання про культуру та історію свого народу.


Найактивніша учасниця вікторини стала Лугова Катерина (класний керівник Чубенко Світлана Петрівна), і була відзначена солодким подарунком. Цей жест заохочення підкреслив важливість активності та зацікавленості в пізнанні рідної мови та її культурного спадку.

« Сьогодні я мала  можливість не лише весело провести час, а й збагатити свій духовний світ, розширити кругозір та зрозуміти важливість бережного ставлення до мовної спадщини» – відзначила переможниця.

Зав. бібліотеки-філії №13       А. Панасюк

Немає коментарів:

Дописати коментар