четвер, 18 серпня 2016 р.

Взаємодія поліції та населення як напрям діяльності органів правопорядку



Взаємодія поліції та населення як напрям діяльності органів правопорядку
Зміни в сучасному українському соціумі закономірно впливають на процес формування нових взаємовідносин між державою та громадянським суспільством. Поліція в Україні – це державний орган виконавчої влади, який покликаний захищати життя, здоров’я, права і свободи громадян, інтереси суспільства і держави від протиправних посягань, стояти на варті правопорядку й законності.
Оптимізація взаємодії поліції з населенням у контексті правоохоронної діяльності має основну мету – надати нового  імпульсу вітчизняним формам співпраці, що існували раніше, та запровадити перевірений часом зарубіжний досвід участі громадськості в правоохоронній та правозахисній діяльності.
З цього приводу 18 серпня 2016 року в бібліотеці-філії №13 (Вул. Бажана,16) зібралися мешканці мікрорайону середнього та літнього віку. Вони дуже уважно слухали розповіді інспекторів патрульної служби лейтенанта Болюха Ярослава В’ячеславовича та лейтенанта Капустінської Віти Леонідівни про основну ділянку роботи, задавали хвилюючі їх питання та висловлювали своє бачення роботи патрульної служби.




Під час діалогу обговорювали  позитивні головні сторони нової поліції:
- ввічливість та коректність у спілкуванні з громадянами; 
- чуйність та намагання допомогти громадянам; 
- доволі швидкий приїзд на місце виклику;
- не корумпованість;
- настанова на рівність усіх перед законом;
- доброзичливе ставлення до громадян та намагання вирішити ситуацію в першу чергу розмовою, а не застосуванням сили чи погрозами;


Присутні на заході мешканці мікрорайону зупинялись на кожному конкретному пункті та обговорювали питання з прикладами зі свого життя.


Підсумовуючи вищесказане завідуюча бібліотекою-філією №13 Г. Недвецька висловила свою думку: «Найголовніше в роботі нової патрульної служби, це своєчасне оперативне реагування правоохоронних органів на всі звернення громадян. Безперечно це підвищить рівень довіри людей до поліції

Завідуюча бібліотекою-філією №13 Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар