пʼятниця, 12 січня 2018 р.

З циклу цікавих порад



РИБА ПІДВИЩУЄ РОЗУМОВІ ЗДІБНОСТІ ДІТЕЙ


Згідно з дослідженнями, хороший ніч­ний сон і вищий рівень інтелекту в дітей можуть бути досягнуті шляхом вживан­ня риби принаймні один раз у тиждень.
Риба багата білком і корисними жирами, міс­тить вітаміни та мікроелементи, є відмінним джерелом омега-3 жирних кислот. Дослідження показали, що цей вид кислот дуже корисний для здоров'я серця, суттєво знижує ризик ви­никнення аритмії, рівень тригліцеридів у крові й артеріального тиску. Омега-3 жирні кислоти також пов'язані з поліпшенням сну та підвищен­ням інтелекту.
Згідно з результатами експериментів, діти у віці 9-11 років, які їли рибу не рідше ніж раз на тиждень, мали більш високі оцінки IQ і кращу якість сну в порівнянні з однолітками, які вжива­ли цей продукт рідко.
Дослідники вважають, що їхні висновки підтверджують попередні результати, які пов'язують споживання омега-3 жирних кислот з кращою якістю сну й інтелектом, а також нада­ють додаткові докази користі риби для здоров'я. Тож батькам, які дбають про фізичний і розумо­вий розвиток своєї дитини, слід включити цей продукт у раціон своєї сім'ї. Вчені зазначають, що включення риби в дієту дитини має відбува­тися на ранньому етапі – починаючи з дворіч­ного віку. Хоча це можна робити і раніше, вже з 10 місяців. Важливо, щоб риба була без кісток і дрібно порізана. Оскільки її запах і смак мо­жуть здатися дитині неприємними, треба, щоб малюк звикав до цього продукту з раннього віку.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Батьки і діти».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар