пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

Мова – наша гордість та безцінний дар


Літературно-книжкова композиція

Любіть красу своєї мови,
ЇЇ звучання, запах слів:
Це квітка ніжна і чудова
З широких батьківських степів.

9 листопада наша держава відзначає День української писемності та мови. Багата та милозвучна наша рідна мова, вона – безцінний духовний скарб нації, надбанний тисячоліттями. У ньому відбито характер народу, історію, звичаї та побут. Як найдорожча спадщина, як заповіт поколінь передається нащадкам любов до рідної мови. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Без знання рідної мови обійтися ніяк не можна. І це справді так. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості.
Тож працівники бібліотеки-філії №13 організували літературно-книжкову композицію «Мова – наша гордість та безцінний дар» у ЗОШ №7. Протягом двох днів 5 та 8 листопада на святі були присутні учні середніх класів з класними керівниками.





Лунали українські пісні, прислів’я, загадки та вікторини. Найактивніші учасники були заохоченні солодкими подаруночками. На завершення вчителька української мови та літератури Марчак І.А. підсумувала: «Мова – це втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо, розвиваймо та возвеличуймо! Адже мова формує людину, вона є знаряддям розвитку суспільства.»
 Дуже приємно відзначити, що вчителі ЗОШ №7 намагаються відновити активну співпрацю з бібліотекою і залучають до цього процесу середні та старші класи.
 Ця зустріч – це ще одна сходинка до взаєморозуміння та мовного єднання!

Бібліотекар бібліотеки-філії №13               А.Войтюк

Немає коментарів:

Дописати коментар