середа, 20 вересня 2017 р.

Як захистити дитину від осінньої простуди



Які кроки потрібно зробити батькам, щоб зміцнити організм дитини восени.


БІЛЬШЕ ЧАСУ НА СВІЖОМУ ПОВІТРІ
Намагайтеся гуляти з дітьми в будь-яку погоду. Так ви не тільки зміцните імунну систему, а й наситите організм киснем, що позитивно позначиться на самопочутті маляти.
ЗАГАРТОВУЙТЕ ГОРЛО
Для багатьох батьків це непри­йнятно, але не забороняйте дитині юти морозиво, в розумних межах зви­чайно. Адже, якщо горло привчене до холоду, осінні віруси йому не такі страшні. Привчіть свою дитину до по­лоскання горла, особливо якщо у неї збільшилися мигдалики. Для цього ви можете використовувати відвари трав кімнатної температури.
НЕ ІГНОРУЙТЕ АРОМАТЕРАПІЇ
Ароматерапія не просто позитивно впливає на наш настрій, але й має бактерицидну і протиза­пальну дії. Доведено, що захисні сили дитячого організму активізують евкаліпт, лимон, кориця, сосна, бергамот, кедр. При цьому до універсаль­них імуностимуляторів відносять грейпфрут, апельсин і гвоздику.
Налийте в аромалампу трохи теплої води, додайте кілька крапель ефірної олії і запаліть свічку. Але, перш ніж купувати аромалампу, пе­реконайтеся у тому, що у маляти немає алергії на якийсь певний аромат.
ДАЙТЕ ДИТИНІ ВИСИПАТИСЯ
Недосипання і стрес від початку нового на­вчального року можуть призвести до того, що дитина захворіє. Намагайтеся стежити за розпо­рядком дня свого чада: малюк повинен вчасно лягати спати, не дивитися телевізора на ніч і не наїдатися перед сном.
БІЛЬШЕ ОВОЧІВ, ФРУКТІВ І ЯГІД
Кінець серпня – початок вересня славиться багатим урожаєм. Не забувайте давати своєму чаду якомога більше свіжих овочів, фруктів і ягід. Особливо багато вітамінів містяться у калині, об­ліписі, журавлині, чорноплідній горобині, ожині.
ЧАСТО ПРОВІТРЮЙТЕ
Фахівці радять влаштовувати провітрювання двічі в день – вранці і перед сном. Якщо ж малюк хворіє, провітрювати і робити вологе прибиран­ня потрібно кілька разів на добу.
РУХЛИВІ ІГРИ
Рухливі ігри оздоровлюють і зміцнюють орга­нізм дитини. Тому під час прогулянок не забу­вайте бігати з малюком і грати в активні ігри. А щоб підсилити ефект від таких занять, включіть в щоденний розклад коротке, але інтенсивне тренування зі стрибками і присіданнями. Навіть 15-хвилинна активність в день позитивно позна­читься на здоров'ї вашого чада.


При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Батьки і діти».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар