пʼятниця, 15 вересня 2017 р.

Краєзнавча віртуальна презентація



Продовжуємо мандрувати вулицями рідного міста

«Місто Хмельницький – європейське місто»



Знання історії рідного краю не просто збагачує і звеличує людину, воно служить своєрідним містком, що єднає минулі покоління з поколіннями прийдешніми. Але, мало любити своє рідне місто – його ще треба добре знати.

15 вересня у бібліотеку-філію №13 завітали учні 5-Акласу ЗОШ№14 (кл.керівник Л. Полюк) на краєзнавчу віртуальну презентацію вулицями нашого міста. Розпочалася наша подорож з історичного минулого м. Хмельницького, а потім ми прогулялися давніми вулицями нашого рідного міста. А книжкова виставка «Моя земля – земля моїх батьків» допомогла учням ще краще побачити і запам’ятати важливі події та пам’ятки нашого славного міста Хмельницький. 
А 21 вересня в бібліотеку завітали інші відвідувачі. Вже учні 7-А класу ЗОШ №14 (кл. кер. Волчелюк О.В.) святкували разом з бібліотекарями День народження  міста, віртуально пройшлися рідними вулицями, переглядали цікаві факти та фотографії мінулого часу.


Саме від входу до парку ім. Чекмана, вважають історики, розпочалася розбудова нашого міста і на згадку про цю подію тут встановлено пам’ятний знак. Саме тут у місці злиття річки Плоскої з Південним Бугом виник стародавній Плоскирів. Ще раз згадали, як місто Проскурів з невеличкого селища перетворилося у велике місто Хмельницький. 





 «В  нашому місті є ще багато цікавих місць, які можна відвідати, і про які можна розповідати ще багато цікавого», – зазначила наприкінці заходу бібліотекар читального залу А.Бердага.

Г.Недвецька, зав. бібліотекою-філією №13

Немає коментарів:

Дописати коментар