субота, 25 листопада 2017 р.

Корисні поради: замість "хімії" – оцет



Замість хімічних засобів застосовуємо оцет у боротьбі зі цвіллю у ванній кімнаті.



Оцет – це  простий і ефектив­ний спосіб позбутися до 99% бактерій. Не встоять перед ним навіть сальмонела і збудник дизентерії, проти яких дорога "хімія" безпомічна. Не всі дезінфікаційні засоби мають таку силу. А оцет робить таким сильним засобом кис­лота, що в ньому міститься.
Вона допомагає позбутися пи­лового кліща, а також усуває цвіль, наліт у ванній кімнаті. Для цьо­го досить нанести звичайний 5% оцет на забруднене місце і протер­ти ганчіркою. Оцет ефективно ви­даляє бруд і не залишає розводів.
Допомагає цей недорогий засіб також у боротьбі з іржею. Рані­ше вважали: що дорожчий засіб, то ефективніший. Та з купленої в супермаркетах модної "хімії" жодна так не допомагає, а оцет ро­бить справжнє чудо: прокип'ятила предмети у розчині, помила водою і блищать як новенькі.
Якщо висипати у стік 3/4 склянки соди та залити її 1 /2 склянки оцту і через ЗО хвилин влити в отвір чай­ник окропу – вдасться ліквідувати навіть стійке засмічення.
Часто в житлах оселяються мурахи і влаштовують там перего­ни. Позбутися надокучливих ко­мах допоможе розчин води й оцту у пропорції 1:1.
Треба розвести оцет водою і змастити ті місця, де скупчуються мурашки. Комахи не витримують його запаху і гинуть.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар