середа, 1 листопада 2017 р.

Мед та здоров`я



МЕД - НАЙЦІННІШИЙ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я


На думку вчених, найкориснішим про­дуктом на землі є мед. У форматі що­денного споживання достатньо однієї ложки, щоб стан організму покращився.
Речовина трегалоза, що міститься у меді, допомагає запобігти порушенням судинного характеру, наприклад серцевим нападам і ате­росклерозу. Компоненти, що містяться у меді, підвищують активність білка, в результаті чого імунні клітини з судин інтенсивніше видаляють жирові відкладення. Мед очищає судини зсередини.
Трегалоза може зменшувати обсяги відкладень приблизно на 30%. Регулярне вжи­вання меду в невеликих кількостях є чудовою профілактикою небезпечних захворювань. Мед сприяє зниженню рівня холестерину, діє як по­тужний антиоксидант, допомагаючи організму позбавитися від токсинів. Також, як розповіли медики, мед проявляє антибактеріальні влас­тивості, за рахунок чого підвищується навіть зо­внішня привабливість.
ЧИ МОЖНА ДАВАТИ МЕД ДІТЯМ
Дітям мед протипоказаний у таких випадках:
• у віці до 1 року категорично заборонено, до З років не бажано, до 6 років - тільки в особливих випадках;
• при схильності до алергій, при діагностуванні ексудативного діатезу (спадкова схильність ди­тячого організму до алергії);
• цукровий діабет передбачає виключення з раціону цього продукту на досить тривалий тер­мін;
• ожиріння, схильність до повноти.
МЕДОВА КОРИСТЬ ДЛЯ ДИТИНИ
Мед сприяє активному розвитку дитини. За­вдяки йому маленький організм краще засвоює магній та кальцій, які активно беруть участь у правильному формуванні та розвитку кісток і зу­бів. Також мед є відмінною профілактикою ско­ліозу, якому піддаються 75% сучасних школярів. Підвищення рівня гемоглобіну позитивно відби­вається на загальному самопочутті малюка. Ко­рисний для анемічних, млявих, блідих дітей: да­рує їм енергію, рухливість на весь день. Сприяє якнайшвидшому одужанню при анемії. Допома­гає шлунку швидше засвоювати їжу, стимулює активне перетравлювання білків, жирів, не дає їм затримуватися в кишечнику, перешкоджаючи утворенню гнильних процесів. Каротин, аскор­бінова кислота, що містяться у меді в достатній кількості, допомагають маленькому організму боротися з інфекціями.
Діти, які регулярно спо­живають мед, рідше хворіють і мають міцніший імунітет. На відміну від цукру, він не руйнує зуб­ної емалі. Заспокійливо діє на дитячу нервову систему, сприяє повноцінному сну.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Батьки і діти».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар