Найкорисніший для здоров'я овоч
Баклажани – корисний і недорогий продукт, який
можна включати в раціон і дорослим, і дітям. У чому ж полягає користь
синеньких, і чому їх потрібно їсти тим, хто худне?
У баклажанах містяться клітковина, натуральні цукри,
пектин, білки, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, вітаміни С, В1,
В2, В5, РР, Останній вітамін у цьому списку допомагає позбутися від нікотинової
залежності. Якщо ви або хтось із ваших близьких безуспішно бореться з
курінням, то слід вживати баклажани. З ними нікотинове голодування переноситься
простіше, та й фігура не постраждає, навіть якщо наминати синенькі за обидві
щоки – в 100 грамах продукту всього 28 калорій.
Баклажани виводять зайву воду з організму, а пектин
допоможе очистити судини від холестеринових бляшок.
Корисні якості цього лише трохи зменшуються при
тепловій обробці, заморожуванні й консервації. Отож, заготовляйте к про
запас, щоб взимку радіти смаку і максимальній користі баклажанів.
Баклажани корисні при недокрів'ї, запорах, захворюваннях
сечовидільної системи, безсонні, депресії і стресах.
Небезпека від баклажанів полягає у тому, що плід
містить досить багато соланіну. Ця речовина накопичується у тканинах і
призводить до отруєння. Щоб уникнути цього, ніколи не споживайте перезрілих
баклажанів. А ось в сорті білих баклажанів соланіну немає взагалі, їх можна
юти будь-коли.
Чи можна баклажани дитині? Так, але не раніше ніж у
8 місяців, як добавку до основної страви, каші або інших овочів. І тільки з
півторарічного віку дитині можна запропонувати синенькі як окремий продукт,
наприклад тушковані.
Баклажани допоможуть позбутися малюкові від запору,
підвищать гемоглобін, зміцнять нервову систему і налагодять обмінні процеси.
При підготовці статті був використаний матеріал з
газети «Батьки і діти».
Завідуюча бібліотекою-філією №13 Г. Недвецька
Немає коментарів:
Дописати коментар