неділя, 29 жовтня 2017 р.

Все цікаве - для Вас. Баклажани - корисний продукт



Найкорисніший для здоров'я овоч


Баклажани – корисний і недорогий продукт, який можна включати в раціон і дорослим, і дітям. У чому ж полягає користь синеньких, і чому їх потрібно їсти тим, хто худне?
У баклажанах містяться клітковина, натуральні цу­кри, пектин, білки, калій, кальцій, фосфор, за­лізо, магній, натрій, вітаміни С, В1, В2, В5, РР, Останній вітамін у цьому списку допомагає позбутися від нікотинової залежності. Якщо ви або хтось із ваших близьких безуспішно бо­реться з курінням, то слід вживати баклажани. З ними нікотинове голодування переноситься простіше, та й фігура не постраждає, навіть якщо наминати синенькі за обидві щоки – в 100 грамах продукту всього 28 калорій.
Баклажани виводять зайву воду з організму, а пектин допоможе очистити судини від холес­теринових бляшок.
Корисні якості цього лише трохи зменшують­ся при тепловій обробці, заморожуванні й кон­сервації. Отож, заготовляй­те к про запас, щоб взимку радіти смаку і максимальній користі баклажанів.
Баклажани корисні при недокрів'ї, запорах, захво­рюваннях сечовидільної системи, безсонні, депресії і стресах.
Небезпека від баклажанів полягає у тому, що плід міс­тить досить багато соланіну. Ця речовина на­копичується у тканинах і призводить до отруєн­ня. Щоб уникнути цього, ніколи не споживайте перезрілих баклажанів. А ось в сорті білих ба­клажанів соланіну немає взагалі, їх можна юти будь-коли.
Чи можна баклажани дитині? Так, але не раніше ніж у 8 місяців, як добавку до основної страви, каші або інших овочів. І тільки з півто­рарічного віку дитині можна запропонувати синенькі як окремий продукт, наприклад туш­ковані.
Баклажани допоможуть позбутися малюкові від запору, підвищать гемоглобін, зміцнять не­рвову систему і налагодять обмінні процеси.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Батьки і діти».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар