середа, 18 жовтня 2017 р.

З циклу корисних порад: старі речі можуть бути дуже шкідливими?



Позбудьтесь цього, якщо хочете зберегти своє здоров'я.


Деякі жінки люблять вдома усе тримати вдома й нічого не викидати.
Якість життя залежить від нашого здоров'я, і це не секрет. Адже коли ти хворий, то не можеш ефективно працю­вати, відпочивати, нічого не радує і не дає задоволення.
Щоб зберегти здоров'я та бадьорість, ми намагаємося правильно харчуватися, позбуваємося шкідливих звичок, займаємося спортом, оточуємо себе приємними людьми й гарними речами.
Але є прості й буденні речі, які стали невід'ємною частиною нашого життя, а нам навіть не спадає на думку, що ці дрібниці можуть становити загрозу для нашого здоров'я.
Пропонуємо вам топ-8 речей, яких краще позбутися якнайшвидше.
ПЛАСТИКОВИЙ КОНТЕЙНЕР
Це дуже корисний винахід. У пластиково­му контейнері можна зберігати їжу в холо­дильнику, не боячись появи в ньому сторонніх запахів, а також брати обід із собою на ро­боту чи в поїздку. Люди купують пластикові контейнери та користуються ними роками, а деякі навіть поміщають їх у мікрохвильовку, щоб розігріти їжу.
Робити цього в жодному разі не можна, бо навіть якщо контейнер зроблений з харчо­вого пластику, в процесі нагрівання в мікро­хвильовій печі він виділяє небезпечні для здоров'я речовини. І не варто ставитися до контейнерів дуже дбайливо, краще замінювати їх як мінімум раз на рік.
АНТИБАКТЕРІАЛЬНЕ МИЛО
З мікробами успішно може впоратися і зви­чайнісіньке "дитяче" мило. А ось убити всю (навіть корисну) мікрофлору на шкірі, а та­кож викликати несприйнятливість організ­му до антибіотиків цілком здатний триклозан, який є активною речовиною антибак­теріального мила.
ОСВІЖУВАНІ ПОВІТРЯ
У жодному разі не використовуйте хіміч­них освіжувачів повітря. У них містяться ре­човини, які завдають більше шкоди організ­му, ніж куріння цигарок. Вони можуть при­зводити до онкологічних хвороб і є вбивчими для репродуктивної системи.
СТАРІ КРОСІВКИ
Нам часом нелегко викинути старі улюб­лені кросівки, які вже своє відслужили. Ми відчуваємо до них ніжну прихильність, а да­ремно. Старе взуття втрачає свої амортиза­ційні властивості, що шкідливо для суглобів.
ЗУБНА ЩІТКА
Стара зубна щітка дряпає зубну емаль і травмує ясна. А ще на ній збирається бага­то бактерій, які легко потрапляють у ваш ор­ганізм. Тому міняти зубну щітку потрібно не рідше, ніж раз на два місяці.
ГУБКА ДЛЯ ПОСУДУ
Волога губка, на якій осідають залишки їжі – ідеальне місце для розмноження хворо­ботворних бактерій, наприклад сальмонели. Тому міняти губку для посуду потрібно раз на два-три дні.
СТАРІ СПЕЦІЇ
Нам здається, що спеції не мають терміну при­датності й можуть стояти в кухонній шафці рока­ми, але це не так. Згодом трави та спеції втрача­ють свої властивості, а можуть набувати й нових, небажаних, через що у страви може з'явитися дивний смак, а у вас – розлад шлунка.
ПЛАСТИКОВА ДОШКА ДЛЯ РІЗАННЯ
Краще вибирати якісну дошку з дерева твердих порід, воно містить смоли, які ма­ють природні антибактеріальні властивості. А пластик із часом починає виділяти шкід­ливі для організму речовини. До того ж на ньому після тривалого використання утво­рюються мікропори, в яких розмножуються бактерії та мікроби.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар