четвер, 12 жовтня 2017 р.

Цікаві факти



Невже справді організм людини потребує 
печериць чи опеньків?


Гриби – цінне джерело кліткови­ни. Вони низькокалорійні завдяки тому, що майже не містять цукру, солі та жиру, і незамінні в раціоні, якщо ви на дієті. Гриби, як ніякий інший продукт, допомагають зменшити калорійність їжі, та замінюючи грибами чер­воне м'ясо раз на тиждень, можна за рік втратити до 3 – 4 кг надмірної ваги.
Печериці та глива виводять з орга­нізму холестерин. Вони особливо ко­рисні тим, у кого порушений обмін речовин. Ці гриби допомагають боро­тися з ожирінням (у тому числі при ді­абеті та атеросклерозі).
Крім вітамінів і мінералів, гриби міс­тять два важливі антиоксиданти: се­лен і ерготионеїн, які уповільнюють процес старіння організму й допома­гають боротися з багатьма хронічни­ми хворобами.
Білий гриб багатий на вітаміни групи В, а також А і О. У його скла­ді міститься рибофлавін – речовина, що сприяє зміцненню волосся, шкіри та нігтів і корисна для щитоподібної залози. Він також допомагає у бороть­бі з туберкульозом, стенокардією, ви­разковою хворобою та рекомендуєть­ся для профілактики раку.
Лисички довго зберігаються і майже не черствіють. Завдяки їхнім корисним властивостям ви можете зміцнити свій імунітету короткі терміни, поліпшити зір і усунути запалення очей, а також зменшити сухість шкіри та слизової.
Опеньки позитивно впливають на травлення, очищаючи кишківник від шкідливих речовин. Додайте їх у свій ра­ціон, щоб поліпшити кровообіг і значно зменшити ризик виникнення целюліту.
Деякі гриби можна їсти сирими (на­приклад, шампіньйони), з них також можна зварити суп або кашу, додати в овочеве рагу. Але якщо у вас хворий шлунково-кишковий тракт або алер­гія на цей продукт, то вживання гри­бів протипоказане.
Гриби на 90% складаються з води, що дає змогу готувати їх у власному соку.

При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар