Невже справді організм людини
потребує
печериць чи опеньків?
Гриби – цінне джерело клітковини. Вони
низькокалорійні завдяки тому, що майже не містять цукру, солі та жиру, і
незамінні в раціоні, якщо ви на дієті. Гриби, як ніякий інший продукт, допомагають
зменшити калорійність їжі, та замінюючи грибами червоне м'ясо раз на тиждень,
можна за рік втратити до 3 – 4 кг надмірної ваги.
Печериці та глива виводять з організму холестерин.
Вони особливо корисні тим, у кого порушений обмін речовин. Ці гриби
допомагають боротися з ожирінням (у тому числі при діабеті та атеросклерозі).
Крім вітамінів і мінералів, гриби містять два
важливі антиоксиданти: селен і ерготионеїн, які уповільнюють процес старіння
організму й допомагають боротися з багатьма хронічними хворобами.
Білий гриб багатий на вітаміни групи В, а також А і
О. У його складі міститься рибофлавін – речовина, що сприяє зміцненню волосся,
шкіри та нігтів і корисна для щитоподібної залози. Він також допомагає у боротьбі
з туберкульозом, стенокардією, виразковою хворобою та рекомендується для
профілактики раку.
Лисички довго зберігаються і майже не черствіють.
Завдяки їхнім корисним властивостям ви можете зміцнити свій імунітету короткі
терміни, поліпшити зір і усунути запалення очей, а також зменшити сухість шкіри
та слизової.
Опеньки позитивно впливають на травлення, очищаючи
кишківник від шкідливих речовин. Додайте їх у свій раціон, щоб поліпшити
кровообіг і значно зменшити ризик виникнення целюліту.
Деякі гриби можна їсти сирими (наприклад,
шампіньйони), з них також можна зварити суп або кашу, додати в овочеве рагу.
Але якщо у вас хворий шлунково-кишковий тракт або алергія на цей продукт, то
вживання грибів протипоказане.
Гриби на 90% складаються з води, що дає змогу
готувати їх у власному соку.
При підготовці статті був використаний матеріал з
газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13 Г. Недвецька
Немає коментарів:
Дописати коментар