середа, 26 січня 2022 р.

«Згадаймо юність, що горіла в Крутах»

         Історична година

 


29 січня вшановується пам’ять жертв, полеглих у бою під Крутами. Історія знає багато жертв в ім’я ідеї, але аналогічної Крутам не було. 300 юнаків виступило проти 13 тисяч більшовиків. І полягли всі…

Проте кров під Крутами була пролита немарно. З неї, наче з безсмертя, розцвітають пелюстки волі та героїзму. Ця битва є однією з найгероїчніших сторінок нашої історії, а ці студенти та гімназисти – беззаперечно є прикладом вірності ідеям та  Україні.

Для того, щоб вшанувати полеглих у бою, згадати героїчні сторінки нашої історії, сформувати в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу та держави 26 січня працівники бібліотеці-філії №13 завітали до 10 класу (класний керівник Замрій Галина Василівна) НВК №9 з історичною годиною «Згадаймо юність, що горіла в Крутах». Молодь з цікавістю переглядали презентацію, тематичну літературу, слухали пісні та захоплювалися відвагою та ідейністю тодішніх гімназистів.



«Подвиг юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю, навічно залишиться в історії як символ національної честі. Ця битва – символ нескореного духу нашої нації!

Вічна Слава героям Крут!» – завершила розповідь завідуюча бібліотеки А.Панасюк.

 

Завідуюча бібліотекою-філією №13            А.Панасюк.

Немає коментарів:

Дописати коментар