пʼятниця, 3 лютого 2017 р.

Боремося з передчасною сивиною





Чи є якісь народні способи для усунення сивини?


У традиційній медицині існують засоби й рецепти, які застосовують для лікування і профілактики появи ранньої сивини. Регулярне викорис­тання відварів і масок, а також лікувальний масаж пригальмують появу сивого волосся,.
РЕЦЕПТ №1 – ВІДВАР ЛЮБИСТКУ
Приготування: 100 г сухого любист­ку залийте літром холодної води, пос­тавте на вогонь.
Доведіть до кипіння, зменшить во­гонь і варіть 30 хвилин. Остудіть і вти­райте в шкіру голови через день протя­гом місяця. Змивати не потрібно. По­тім на місяць зробіть перерву й знову повторіть.
РЕЦЕПТ №2 – МАСКА З РИЦИНОВОЇ ОЛІЇ
Рицина – чудовий засіб для зміц­нення і росту волосся. Ця олія має зда­тність затемнювати русяві й світло-каштанові волоски, і здавна застосову­ється для боротьби з ранньою сивиною.
Застосування: за годину до миття го­лови нанесіть підігріту олію рицини на корені волосся, обгорніть голову плів­кою і рушником. Змийте через годи­ну.
Змивати таку маску досить непрос­то, особливо, якщо ви користуєтеся тільки натуральними шампунями. Нанесіть на корені волосся трохи гір­чичного порошку – це допоможе усу­нути жирність і змити олію.
РЕЦЕПТ №3 – НАСТІЙ КРОПИВИ
Приготування: столову ложку вису­шеного листя кропиви залийте склян­кою окропу, дайте настоятися годину. Нанесіть на коріння, потім – по дов­жині волосся. Не змивайте.
РЕЦЕПТ №4 – ОЛІЙНИЙ НАСТІЙ ЛИСТЯ КАРІ
Приготування: 0,5 склянки подріб­неного листя карі залийте розтопле­ною кокосовою олією. Дайте настоя­тися 5 днів. Зберігайте в холодильни­ку.
Невеликий шматочок олії нагрійте в руці (кокосова олія швидко плавить­ся – вже за температури 25 – 27°С) і нанесіть на корені волосся. Листя карі також рекомендується вживати в їжу: ця східна приправа відновлює і онов­лює пігмент волосся.
РЕЦЕПТ №5 – НАСТІЙ ЧЕРВОНОГО ПЕРЦЮ
Приготування: 2 столові ложки по­дрібнених стручків гострого червоно­го перцю залийте 0,5 л гарячої води. Настоюйте 3- 4 години і втирайте 4 рази на тиждень.
Курс – 3 місяці. Гострий перець покращує кровообіг у цибулин волосся і допомагає зупини­ти посивіння.
РЕЦЕПТ №6 – МАСАЖ ГОЛОВИ
Щовечора робіть масаж голови по­душечками пальців: це покращує кро­вообіг, прискорює ріст і оновлення волосся. Одночасно з масажем мож­на втирати в коріння волосся олію або настої трав: це посилить ефект їх за­стосування.
Пам'ятайте: рання сивина має вну­трішні причини й викликана збоями в роботі організму або недоліком де­яких речовин. Тільки за комплексно­го підходу можна пригальмувати її появу.
         При підготовці статті був використаний матеріал з газети «Факт».
Завідуюча бібліотекою-філією №13                      Г. Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар