середа, 22 лютого 2017 р.

Година-реквієм: «Сам не знаю, де погину…»





Під прапором стояли – під прапором й спочили.
Прийми, о Господи, своїх синів!
За України волю їх убили
В шалений жар тривожних днів.



«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять героїв  Майдану, в скорботі схиляємо низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХI століття», – такими словами розпочала захід, присвячений 3-ої річниці до Дня пам’яті Героїв Небесної сотні, завідуюча бібліотекою-філією №13 Г. Недвецька.
Постійні відвідувачі бібліотеки, учні 9-го класу ЗОШ №14 (кл.кер. Крищук Н.С.) завжди уважні та активні, тому їх і запросили 22 лютого до бібліотеки на годину-реквієм: «Сам не знаю, де погину…».


Присутні почули та побачили багато фактів, подій, що відбуваються в нашій країні та вшанували хвилиною мовчання загиблих. Зворушлива презентація включила в себе кадри протесту Майдану, фотографії загиблих Небесної сотні та учасників АТО, звучали вірші, пісні за болючою темою.
Завітали до бібліотеки і шановні гості: подільський письменник, Член Національної спілки письменників України, учасник Майдану – Цимбалюк М.П.; підполковник запасу, учасник  Майдану та АТО, голова громадської організації ветеранів Афганістану та АТО – Колбасін О.В. та учасник Майдану, волонтер – Парасюк І.П. 
  Цимбалюк М.П. розповідав про перші дні Майдану у м. Хмельницькому, читав вірші, присвячені тим жахливим дням та подарував збірку віршів воєнної тематики, а Колбасін О.В. та Парасюк І.П. подарували для бібліотеки прапор, підписаний іншими учасниками Майдану та вимпел. Всі вони ділилися з підлітками своїми враженнями від тих жахливих днів.



 «Прищеплювати любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України», – промовила наприкінці заходу бібліотекар Г.Романюк .

Завідуюча бібліотекою-філією №13       Г.Недвецька

Немає коментарів:

Дописати коментар